facebook

Прикарпатському бізнесу відшкодували майже 700 мільйонів гривень ПДВ

Як повідомили в Головному управління ДФС в Івано-Франківській області, за січень-червень 2017 року представниками бізнесу регіону заявлено бюджетне відшкодування податку на додану вартість в сумі 618,6 млн.гривень.

Це на 504,7 млн.гривень менше, ніж в аналогічному періоді 2016 року.

На початок липня 2017 року, з врахуванням залишку невідшкодованого ПДВ, платникам податків області відшкодовано на розрахункові рахунки 697,3 млн.гривень. Із загальної суми відшкодованого ПДВ – 273 млн. гривень повернуто 26 платникам з іноземними інвестиціями.

Нагадаємо, з метою унеможливлення формування фіктивного кредиту та отримання неправомірного відшкодування ПДВ з бюджету з 1 липня 2017 року реєстрація податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) може бути зупинена відповідно до п. 201.16 ст. 201 Податкового кодексу України у разі відповідності такої податкової накладної/розрахунку коригування сукупності критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН.

Критерії оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затверджено наказом Міністерства фінансів України від 13.06.2017 №567, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 16.06.2017 за № 753/30621 (далі – Критерії).

Органи ДФС здійснюють оцінку ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН шляхом проведення постійного автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних/розрахунків коригування цим Критеріям.

Якщо ж за результатами Моніторингу виявилося, що податкова накладна /розрахунок коригування відповідає одній із умов, зазначених у п. 2 критеріїв, — реєстрація такої податкової накладної/розрахунку коригування зупиняється відповідно до вимог п. 201.16 ПКУ.

У разі отримання платником ПДВ квитанції про зупинення реєстрації податкової накладної/ розрахунку коригування в ЄРПН, такий платник має право надати пояснення та копії документів, зазначені у підпункті «в» пункту 201.16 статті 201 Кодексу.

Читайте також:  Українців шокували податком з депозитів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.