facebook

Президент Чехії передумав їхати на парад Перемоги до Москви

Прем’єр-міністр Чехії Богуслав Соботка висловив задоволення щодо рішення президента.

1607670




Президент Чехії Мілош Земан, який раніше прийняв відповідне запрошення Кремля, не буде присутній на параді в Москві 9 травня на честь 70-річчя перемоги над нацистською Німеччиною. Про це повідомив у п’ятницю прес-секретар чеського президента Іржі Овчачек.

За словами представника президента, Земан вилетить до Москви увечері 8 травня і на наступний день “візьме участь у меморіальних церемоніях, вшанувавши пам’ять радянських солдатів, полеглих у роки Другої світової війни”.
Однак на військовому параді на Красній площі президент Чехії буде відсутній. На цей час у нього заплановані переговори з прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо. Раніше Земан прийняв рішення приїхати 9 травня в Москву на військовий парад.
Задоволення рішенням президента вже висловив прем’єр-міністр Чехії Богуслав Соботка, який раніше розкритикував Земана за його висловлювання на адресу посла США в Чехії Ендрю Шапіро.

Мілош Земан – один з небагатьох високопоставлених представників країн Євросоюзу, який збирається до Москви 9 травня. Земан відомий низкою проросійських висловлювань, що стосуються конфлікту в Україні. Уряд Чехії, однак, поділяє позиції Євросоюзу і НАТО з цього питання. Прага, зокрема, підтримала санкції ЄС проти Росії, введені в минулому році.

Нагадаємо, раніше в адміністрації президента Росії повідомили, що лідери 25 держав попередньо підтвердили свою участь в параді Перемоги 9 травня в Москві.

Речник Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс у вівторок повідомив, що представники України не братимуть участь у заходах 9 травня в Москві.
За матеріалами: Радио Свобода

Читайте також:  Небо в огні і потужні вибухи: В Москві внаслідок жахливої пожежі завалився торговий центр, є жертви

Шукайте деталі в групі Facebook