facebook

У спортивно-оздоровчому комплексі «Смерічка» працюватимуть волонтери з Техасу (фото)

7 липня в спортивно-оздоровчому комплексі «Смерічка» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулося відкриття третьої табірної зміни.

З цієї нагоди на урочисті заходи зібралися почесні гості, працівники закладу та близько трьохсот відпочивальників. Щодо останніх, то географія дітей, які впродовж зміни будуть оздоровлюватися в «Смерічці», охоплює майже усі регіони України, а саме: Івано-Франківську, Львівську, Київську, Черкаську, Запорізьку, Закарпатську, Чернігівську, Чернівецьку, Одеську та Дніпропетровську області, інформує прес-служба ІФ ОДА.

Привітати дітей з початком табірної зміни завітали заступник голови Івано-Франківської ОДА Ігор Пасічняк, ректор університету Ігор Цепенда, директор СОК “Смерічка” Микола Соя, група волонтерів Східно-європейської молодіжної місії на чолі з Джефом Касселом зі США та інші запрошені гості.

У рамках програми урочистого відкриття 3-ої табірної зміни традиційно відбулися церемонія підняття прапора України та виконання гімну нашої держави, гостинна зустріч гостей хлібом-сіллю, а також театралізоване дійство «Смерічка зібрала друзів». Із презентаційною візитівкою прикарпатського краю на святі виступив Національний академічний гуцульський ансамбль пісні і танцю «Гуцулія» (керівник – народний артист України Петро Князевич, головний балетмейстер – народний артист України Іван Курилюк).

Урочисто відкриваючи чергову табірну зміну «Літа-2017», з вітальним словом виступив ректор університету Ігор Цепенда. Він зазначив, що впродовж трьох десятків років спортивно-оздоровчий комплекс “Смерічка” гостинно приймає на відпочинок дітей з різних куточків нашої держави та за кордону і є одним із найкращих оздоровчих закладів в Україні. Він також побажав дітям активного відпочинку, нових знайомств, приємних та незабутніх вражень.

Зі словами привітання до присутніх на святі звернувся колишній старший вихователь СОК “Смерічка”, випускник Прикарпатського національного університету, а нині заступник голови Івано-Франківської ОДА Ігор Пасічняк. У своєму виступі він зазначив, що не одне молоде покоління зростало у спортивно-оздоровчому комплексі “Смерічка”, де всіх об’єднувала дружба, патріотизм, любов до рідного краю. “Відрадно, що кожного року в “Смерічці” відпочивають діти з різних куточків нашої країни, а це є яскравим свідченням того, що наша Україна – єдина”,- сказав Ігор Пасічняк.

Читайте також:  На Прикарпатті на деревах «розквітло» сміття (ФОТОФАКТ)

«Сьогодні близько 300 юнаків і дівчат поповнили нашу велика смеричанську родину. Кожен з вас, дорогі діти, привіз сюди свій вогник душі, серця, нових ідей та бажань. Ми разом запалимо цей вогник і наша «Смерічка» засяє новими барвами», – привітав відпочивальників директор СОК «Смерічка» Микола Соя.

Керівник групи волонтерів Східно-європейської молодіжної місії Джеф Кассел подякував керівництву університету та дирекції СОК “Смерічка” за багаторічну плідну співпрацю та гостинність і зазначив, що їм надзвичайно цікаво працювати і спілкуватися з українською молоддю. А ще Джеф Кассел зізнався, що з великою приємністю одягнув на свято вишиванку.

Завершилися урочистості концертною програмою, яку підготували та провели учасники Національного академічного гуцульського ансамблю пісні і танцю «Гуцулія».

Третя табірна зміна триватиме до 3 серпня. Щодня дитячий ранок тут традиційно розпочинатиметься з руханки, ранкової лінійки, а попереду на дітей чекає цікава та різноманітна відпочинкова програма. Впродовж табірної зміни разом із педагогічним колективом “Смерічки” буде працювати група волонтерів Східно-європейської молодіжної місії зі штату Техас (США), які проведуть з дітьми різні конкурси, бесіди, майстер-класи, заняття з англійської мови. Варто зазначити, що така співпрацю СОК “Смерічка” та волонтерів зі США триває вже близько двох десятків років.



Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.