facebook

Україна приєдналася до санкцій ЄС проти Януковича і його соратників

Разом з Україною до санкцій приєдналися такі країни, як Чорногорія, Ісландія Албанія, Ліхтенштейн, Норвегія і Молдова.

1607721




Україна і низка інших країн приєдналися до санкцій Євросоюзу стосовно колишніх чиновників режиму екс-президента України Віктора Януковича. Про це йдеться у відповідному повідомленні, опублікованому в п’ятницю на сайті Ради Європи.

Раніше в березні Рада Європи продовжила обмежувальні заходи відносно 14 осіб до 6 березня 2016 року, і щодо 4-х осіб – до 6 червня 2015 року, а також вніс зміни в записи на 18 осіб.

“Країни-кандидати (на вступ до ЄС, – Ред.) Чорногорія,Ісландія та Албанія, члени Європейської асоціації вільної торгівлі Ліхтенштейн і Норвегія, члени Європейського економічного простору, а також Україна і Республіка Молдова приєднуються до даного рішення Ради”, – йдеться в повідомленні.

Ці країни повинні забезпечувати, щоб їхня національна політика відповідала рішенням Ради, наголошується в документі. “Європейський союз бере до відома це зобов’язання і вітає його”, – додали в Єврораді.

Нагадаємо, разом із продовженням санкцій у березні проти екс-президента України Віктора Януковича і його оточення, з “чорного списку” були викреслені прізвища чотирьох українських чиновників: екс-глави СБУ Олександра Якименка, екс-заступника глави АП Андрія Портнова та екс-радника Януковича Ігоря Калініна і сина колишнього прем’єр-міністра Олексія Азарова.

Читайте також:  У США байкери влаштували перестрілку, є загиблі

Шукайте деталі в групі Facebook