facebook

Солодкий вікенд: у Франківську стартував міжнародний фестиваль меду (фоторепортаж+відео)

В Івано-Франківську стартував міжнародний фестиваль “Меди Прикарпаття”, який триватиме два дні.

Фестиваль розгорнули на площі біля міської Ратуші. Його організовує “Спілка пасічників Прикарпаття” та КП “Центр розвитку міста та рекреації”, повідомляє Фіртка.

Мета фестивалю, кажуть організатори, – популяризація культури бджільництва серед українців та демонстрація досягнень у цій сфері.

В програмі фестиваою – ярмарки меду та продуктів бджільництва, різноманітні майстер-класи, семінари та лекції відомих пасічників, розваги та участь міжнародних делегацій.

Під час фестивалю відвідувачі можуть продегустувати різні сорти меду та продукцію бджільництва вироблені на Прикарпатті.


За словами голови спілки пасічників Прикарпаття Івана Юська, ідея фестивалю виношувалась давно, адже в області налічується 11 тисяч пасічників та 500 учасників спілки.

“Ми хочемо, щоб культура споживання та якість меду були на щабель вищі”,- каже пасічник.

Участь в фестивалі бере Польська делегація із трьох міст, а також гості з Литви. До фестивалю залучили 60 пасічників.


Крім того пасічники запевняють медовухи на фестивалі немає – є лише питні меди. Тобто самогону розведеного медом не передбачено у продажі, а весь товар має сертифікати.

З особливих сортів меду прикарпатці можуть спробувати хвойний та білий трав’яний мед, який використовують для ліків.

Цікавий факт: сім’я пасічника на Прикарпатті споживає 50 кг меду на рік, а простий пркиарпатець – в рази менше. Минулого року з України експортовано 56 тисяч тон меду.


 

Читайте також:  Іванофранківці вимагають припинити забудову зеленої зони

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.