facebook

Базарники проти. У Франківську триває епопея із об’єднанням Північного та Південного бульварів (фото)

Міський голова Івано-Франківська зустрівся із представниками ринку, які зараз торгують на місцях, де планується прокладання дороги, яка з’єднає Північний та Південний бульвари.

Про це пише Фіртка з посиланням на прес-службу міського голови.

“Місту потрібна ця дорога, й це з’єднання готувалося дуже довго. Але треба знайти компроміс і з тими людьми, які працюють на “п’яному базарі” значну частину свого життя”, – каже міський голова Руслан Марцінків.

Відтак, наголошує, що намагатиметься знайти рішення з цієї ситуації.

“Будемо намагатися знайти такі шляхи, щоб зручно було всім. Звісно, лише цим питанням не обмежилися. Обговорили й ті питання, які турбують мешканців за межами ринку та будемо думати, як можна їх вирішити”, – додав міський очільник.

Нагадаємо, вІвано-Франківську розпочинають роботи по з’єднанню Північного та Південного бульварів. Наразі є проблеми з підписанням договорів з підрядними організаціями.

Ще близько деси років тому в Івано-Франківську заговорили про з’єднання двох бульварів. Магістраль “Північ-Південь”, що запланована генпланом повинна стати останньою ланкою на шляху сполучення головних вулиць Галицької та Гетьмана Мазепи, оминаючи центр міста. Однак тоді на заваді планам стали “п’яний базар”, автостоянка військової частини та будинки, які розташовуються в межах майбутньої дороги.



На фрагменті генплану нова дорога позначена червоним кольором

Сам проект сполучення Південного і Північного бульварів був розроблений ще у 2006 році НДІ “Проектреконструкція”. Натомість тільки на початку квітня цього року управління капітального будівництва МВК провело тендер на будівництво дороги, перемогу в якому здобув ТзОВ “Івано-ФранківськАвтоДор” з сумою 9 мільйонів 978 тисяч 278 гривень.

Читайте також:  В Україні кардинально змінять правила оплати комунальних послуг

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.