facebook

Уряд обкрадає кожного пенсіонера майже на 900 грн, — Михайло Головко

Народний депутат України від ВО «Свобода» Михайло Головко заявив, що невиконання чинного законодавства урядом, дозволили вкрасти в кожного пенсіонера майже 900 грн.


Проголосувавши у першому читанні на цьому пленарному тижні за пенсійну реформу, народні депутати України проголосували за фактичне збільшення пенсійного віку до 65 років для наших співгромадян, за зниження пенсій для майбутніх пенсіонерів внаслідок скорочення коефіцієнту стажу з 1, 35% до 1% та за зменшення впливу тривалості стажу на розмір пенсій, за збереження оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів (якщо пенсія в них перевищує 1, 5 прожиткових мінімумів), за відміну пенсій частині «чорнобильців», за відміну підвищених пенсій для науковців. Про це в ексклюзивному коментарі для Всеукраїнського інтернет-видання «Вероятно



» повідомив народний депутат України Михайло Головко.

«Все це було зроблено завдяки шантажу уряду, який ігнорував чинне законодавство стосовно «осучаснення» пенсій. Я хочу нагадати, що закони зобов’язують уряд проводити індексацію соціальних стандартів та кожні два роки переглядати базу для нарахування пенсій через зростання середньої заробітної плати. Однак, уряд може отримати можливість не проводити цю індексацію та з 2018 року індексувати пенсії на свій розсуд лише на 50% від розміру інфляції, подати як наслідок «реформи» часткове виконання Кабміном законодавчих норм про перегляд бази для нарахування пенсій. Внаслідок цього підвищення пенсій відбудеться лише щонайменше для половини пенсіонерів», — зауважив політик.

Михайло Головко нагадав, що остання індексація проводилася на початку 2012 року.

«Зокрема, станом на кінець 2012 року мінімальна пенсія становила 856 грн. Інфляція з того часу по червень 2017 року становила 125, 55%. Відповідно до чинного законодавства, мінімальна пенсія зараз мала б становити 1930, 3 грн., а середня, яка дорівнює 1, 5 мінімальних пенсій – 2895, 42 грн. На сьогоднішній день, мінімальна пенсія 1312 грн, а середня – 1968 грн. Тобто, невиконання чинного законодавства урядом, дозволили вкрасти в кожного пенсіонера майже 900 грн. Хочу підкреслити, що для майбутніх пенсіонерів є можливість отримати пенсію у розмірі 35 *1, 35 = 47, 25% від зарплати. Після реформи, Ви отримаєте 35*1=35% від зарплати. Ось за що голосували депутати», — резюмував Головко.

Читайте також:  Святковий настрій франківців обійдеться місту майже в 3 мільйони гривень

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.