facebook

Багато бойовиків хочуть скласти зброю та перейти на контрольовану Україною територію – СБУ

Значна кількість бойовиків хоче скласти зброю та перейти на контрольовану Україною територію.

REUTERS


Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

«У незаконних воєнізованих формуваннях багато людей, які хотіли б скласти зброю та перейти на територію, контрольовану Україною, і шукають спосіб це зробити», – розповіли співробітникам СБУ двоє бойовиків із так званої «ЛНР», які втекли від своїх ватажків та шукали захисту в українських правоохоронців.

Як повідомляє прес-центр СБУ, «ці «перебіжчики» здалися українським військовим на блокпосту неподалік м. Золоте Луганської області». «У ході перевірки оперативники СБУ встановили, що в обох втікачів, як і у багатьох інших бойовиків т.зв. «армії південного сходу», кримінальне минуле. 26-річний житель Брянки двічі відбував покарання за крадіжки. 40-річний житель Свердловська Луганської області відсидів 11 років за умисне вбивство», – зазначають у СБУ.

Старший з бойовиків зізнався, що пройшов спеціальну підготовку у російських інструкторів у Єйську (РФ). Кадрові офіцери російської армії вчили поводитися зі складною військовою технікою. За 10 днів він отримав спеціальність оператора-командира зенітно-ракетного комплексу «Стріла-10М». Такі протиповітряні комплекси постачалися терористам з території Росії.

«Він також розповів про факти побиття та приниження з боку ватажків незаконних воєнізованих формувань. В покарання за якусь провину п’яні солдати та командири били його півтори доби, потім ще стільки ж тримали у залізній клітці», – зазначають в СБУ.

«Тим, хто ще не наважився залишити лави бойовиків, СБУ нагадує, що згідно зі ст. 258-3 Кримінального кодексу України, особа, яка добровільно повідомила правоохоронний орган про відповідну терористичну діяльність, сприяла її припиненню або розкриттю злочинів, якщо в її діях немає складу іншого злочину, звільняється від кримінальної відповідальності», – повідомляє СБУ.

джерело http://www.unian.ua/war/1065911-bagato-boyovikiv-hochut-sklasti-zbroyu-ta-pereyti-na-kontrolovanu-ukrajinoyu-teritoriyu-sbu.html

Читайте також:  Ситуація у зоні АТО: бойовики 49 разів обстріляли позиції сил АТО

Шукайте деталі в групі Facebook