facebook

Курс російського рубля досягнув найвищої точки у 2015-му

Курс російського рубля під час торгів 10 квітня підвищився, досягнувши навищої точки у 2015 році. У першій половині п’ятниці за долар давали 50 рублів і 27 копійок, потім російська валюта дещо втратила свої позиції.




14B4DEFC-11F0-4B4F-818F-FC2BDE488499_w640_r1_s

З початку лютого курс російського рубля зміцнився приблизно на 30% після значного падіння російської валюти – до 70 рублів за долар.

За словами аналітиків, посилення курсу рубля може бути пов’язане із певним затишшям у бойових діях на українському Донбасі, а також підвищенням відсоткових ставок, що робить інвестиції у російські облігації прибутковішими.

При цьому аналітики наголошують, що коливання низьких цін на нафту на світових ринках ускладнює для Росії можливості збалансувати внутрішній бюджет. Прибутки від продажу нафти, які розраховуються у доларах, при сильнішому курсі рубля приноситимуть у бюджет Росії менше доходів.

Різке падіння курсу рубля у 2014 році аналітики пояснюють санкціями, запровадженими Заходом проти Росії за її роль у дестабілізації ситуації в Україні, а також сильним падінням цін нафти на світових ринках.

джерело http://www.radiosvoboda.org/content/article/26949142.html

Читайте також:  Українцям повідомили, що буде з курсом долара у грудні

Шукайте деталі в групі Facebook