facebook

В Тисмениці пересварились депутати, мер та громада через воду, футбол та секретаря міськради – сесія не відбулась. ВІДЕО

В Тисмениці сесії міської ради рідко обходяться без конфліктів. Проте сьогоднішня зовсім не відбулася. Ще до початку засідання депутати пересварились.

Зображення 1 / 2Використовуйте клавіші для перегляду
Частині мешканців, що завітали на сесію, потрібні кошти на футбол у місті, іншим – водопостачання на вулиці. Депутати ж вимагали від міського голови обрати постійного секретаря міської ради.
Сьогодні секретар міської ради Наталія Сворак перебуває в декретній відпустці – доглядає за внуком. Що цікаво, за словами депутатів, Наталія Сворак вже кілька місяців у США, а її внук живе в Тисмениці.
Міський голова Степан Сворак запропонував, щоб на сесії обрали секретаря лише на сьогоднішнє засідання. Депутати ж у свою чергу попросили поставити на розгляд питання про голосування за постійного секретаря міської ради. Сворак зазначив, що це рішення буде протизаконне. Як пояснили юристи міської ради, таких прецедентів в Україні не було, тому обрати нового секретаря зараз було б незаконним рішенням.
“Де ж в парламенті думали, коли писали закони, що такий казус станеться в Тисменицькій міськраді”, – пожартував хтось із депутатів.
Голова заявив, якщо навіть поставить питання на сесії про обрання нового секретаря, все одно заветує рішення ради.
Депутатів обурила така позиція голови.
“Секретаря нема не тільки на час сесії, його нема постійно на робочому місці. Нема нікого, щоб навіть за якоюсь довідкою спитати. А в людей потім крайні ми. Ви вже півроку нас годуєте тимчасовими секретарями”, – кричали депутати.
Голова поставив на голосування питання про обрання секретаря на сьогоднішню сесію, але голосів за це рішення не вистачило.
Натомість на сесію прийшло чимало людей, які хотіли просити в міської ради допомоги у фінансуванні футбольної команди, а також мешканці, яких хвилює питання водопостачання на їхніх вулицях. Вони почали звинувачувати депутатів, що ті зривають сесію і не дають вирішити важливі проблеми.

Читайте також:  Контррозвідка Прикарпатської СБУ зупинила групу, яка співпрацювала з російськими спецслужбами на Луганщині (ВІДЕО)



Депутати ж пояснювали людям, що їм теж не подобається ситуація, що склалась, але секретар в міськраді повинен бути, щоб апарат ефективно працював.
“А не будуть працювати, то не будете мати ні води, ні футболу. Тут же нема відповідальних, нема кого за ту ж воду спитати. Бухгалтера питаєш – не знає, ми голосували за гривню, вийшло – 15. Чи нам то подобається? Та всі тут присутні депутати 38 тисяч раз пошкодували, що пішли в депутати”, – заявив до громади один із обранців.
Близько години тривала жвава дискусія. Вирішили найближчим часом провести сесію міськради, до того часу юристи повинні підготувати положення про зміни в регламент міської ради, які дозволять обрати тимчасового секретаря тільки на час декретної відпустки Наталії Сворак.
Також депутати зобов’язали міського голову на наступній сесії представити доповідь щодо проведеної роботи з прокладення водопроводів, а також щоб представники міської ради звернулись до підприємців з проханням допомогти у фінансуванні футбольної команди.
Також депутати вимагають, щоб на наступній сесії були присутні представники правоохоронних органів.
“До них теж сотня питань є”, – зауважили депутати.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.