facebook

Масове отруєння на Прикарпатті: Серед постраждалих – 30 дітей

Станом на ранок 26 липня кількість осіб, що занедужали у туристично-відпочинковому комплексі «Сяйво Карпат»,с. Красноїлля, Верховинського району становить 36 осіб, серед них – 30 дітей.

Фіртка повідомлялося, що група осіб, яка 22 липня заїхала на відпочинок у приватний відпочинковий комплекс с.Красноїлля Верховинського району 25 липня звернулася до медичного закладу за допомогою 34 особи. З них 26 осіб неповнолітніх, зокрема 19 іноземців та 7 українців

Поліцією розпочато та проводиться досудове розслідування із залученням спеціалістів Косівської міжрайонної філії Державної установи «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» та Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

В ході проведення огляду місця події спеціалістами Косівської міжрайонної філії ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» проведено відібрання зразків продуктів харчування, води тощо, які направлено на проведення лабораторних досліджень.

Встановлено, що крім отриманого харчування в закладі відпочинку, вказана група осіб ввечері 24.07.2017 самостійно приготувала із привезених із собою продуктів та електробутербродниці пиріг, який спільно споживали. Електроприлад та залишки продуктів харчування вилучено.

Стан потерпілих стабільний.

Нагадаємо, як писала Фіртка, п’ятеро з них є громадянинами Німеччини, шестеро – Польщі та двоє з України.

25 липня, 16 потерпілим громадянам діагностовано гострий гастроентероколіт та поліція відкрила кримінальне провадження за фактом отруєння.

Читайте також:  Гуцульська кухня та вогняне шоу: Прикарпатців кличуть на "Татарівську ватру"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.