facebook

CБУ зобов’язали розслідувати держзраду Порошенка

У Грицака мусять відреагувати на наведені Кузьміним факти про те, що через Липецьку фабрику “Рошен” президент фінансував армію РФ.

Колишній перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, що Печерський районний суд Києва зобов’язав Службу безпеки України почати розслідування проти президента Петра Порошенка щодо державної зради.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами Кузьміна, йдеться про те, що Порошенко в період з 2013 по 2017 рр. через свою Липецьку фабрику “Рошен” фінансував російську армію, з якою він воює на Донбасі як верховний головнокомандувач Збройних сил України.

Екс-заступник генпрокурора нагадує, що з відповідним проханням уже звертався до СБУ, проте у відомстві Грицака відмовилися розслідувати наведені факти.

“На думку СБУ, Порошенко мав право фінансувати російську армію тому що “Україною не застосовувалися санкції, які забороняли б діяльність ВАТ “Липецька кондитерська фабрика “Рошен” на території РФ”, – наводить він слова відповіді.
При цьому, зауважує Кузьмін, “сбеушний захисник порошенківських капіталів” не став з’ясовувати причину того, чому такі санкції не застосовувалися до “Рошену”, а натомість вирішив пригрозити йому відповідальністю за наклеп та образу.

Читайте також:  “Чому ні?”: Зеленський не виключає можливості призначення Порошенка на високу посаду в уряді

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.