facebook

Франківські волонтери облаштували для Яни Зінкевич автомобіль на ручному керуванні. ФОТО. ВІДЕО

Син відомого волонтера та голови приміського села Чукалівки Михайла Курія Іван обладнав для командира батальйону “Госпітальєри” Яни Зінкевич автомобіль “Chrysler” так, щоб вона могла керувати тільки за допомогою рук.

 


Минулого року відома волонтерка Яна Зінкевич потрапила у ДТП неподалік Дніпра. Зараз вона пересувається на інвалідному візку. Раніше Яна чудово водила авто, зараз же не має такої змоги, розповідають волонтери.


Ідея обладнати для неї автомобіль спала на думку франківській волонтерці батальйону “Госпітальєри” Наталії Долик. Розповідає, що Яна – чудовий приклад того, як люди навіть з обмеженими можливостями не здаються. Придбали автомобіль благодійники.
Раніше автомайстернею керував Михайло Курій. Він із сином безплатно відремонтували десятки автомобілів, які відправились у зону АТО. Зараз він є сільським головою Чукалівки. Майстернею “Gust west gаrage” тепер керує його син. Іван Курій розповідає, що з витрат на автомобіль найдорожчим був затрачений час.
Автомобілі на ручному керуванні для людей з обмеженими можливостями є, але в них все простіше, бо коробка передач – автомат, а тут треба було придумати, як за допомогою однієї ручки керувати зчепленням, газом та гальмами. Іван знайшов деякі підказки в інтернеті. Все зробили з підручних матеріалів.
Волонтери також вдячні за допомогу в ремонті автомобіля ветерану АТО, бійцю Олександру з 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. В нього також було складне поранення Зараз Олександр має свій автосервіс.
Днями Андрій і Наталя Долики відправляються в Павлоград, де розташована база “Госпітальєрів”, щоб передати автомобіль Яні Зінкевич.

Читайте також:  Навряд чи дoживe до Нового року: астролог Влад Росс спрогнозував майбутнє Путіна

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.