facebook

“Підігнали водомет і автозаки”: в Києві заблокували штаб ОУН

Керівник “Організації українських націоналістів” (ОУН) Микола Коханівський заявив, що правоохоронці заблокували її офіс у зв’язку з проведенням хресного ходу, приуроченого до дня Хрещення Київської Русі.

У четвер у Києві відбудуться святкові заходи з нагоди дня Хрещення Київської Русі, заплановано молебень і хресний хід. Бойове крило ОУН, “Українська повстанська армія”, заборонена в РФ.

“Штаб Добровольчого Руху ОУН на Мазепи, 6 з самого ранку заблокований, як 9 травня. Повно “Беркута”, підігнали кілька автозаків, водомет. Наші активісти тільки що з’ясували: сьогодні повинен йти з Лаври московський православний хід”, — написав Коханівський на своїй сторінці в Facebook. Він не виключив, що блокування офісу пов’язано з побоюванням глави МВС Арсена Авакова з приводу можливий агресивних дій з боку націоналістів на адресу учасників хресного ходу.



Президент України Петро Порошенко в травні 2015 року підписав закон, який надає організаціям ОУН-УПА (Організація українських націоналістів — Українська повстанська армія) статус “борців за незалежність” України і право її учасникам на соцгарантії. Москва це рішення засудила, зазначивши, що “Україна — це та країна, де неонацисти від слів перейшли до справи і вбили тисячі цивільних осіб”, заявивши, “що подібним діям треба давати адекватну оцінку на міжнародному рівні”.

Героїзація УПА та її лідерів — Степана Бандери і Романа Шухевича — викликає критику з боку багатьох ветеранів Великої Вітчизняної війни та політиків, які звинувачують бандерівців у співпраці з нацистами.

Читайте також:  Бракувало однієї гривні на проїзд: на Прикарпатті водій вигнав 11-річну дитину з автобуса

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.