facebook

Небезпечний відпочинок: у Дністрі виявили вірус гепатиту «А»?

Чернівецький лабораторний центр 19 липня взяв проби води з рекреаційної зони річки Дністер у місті Новодністровськ і виявив у її складі вірус гепатиту «А». Лабораторний центр радить міському голові Новодністровська встановити в місцях відпочинку таблички «Купатися заборонено». Про це повідомляє PRESS-ЦЕНТР із посиланням на ye.ua.

Разом з тим, начальник Департаменту екології Хмельницької ОДА Сергій Вавринчук каже, що поки рано говорити про зараження річки в області. За його словами, русло річки Дністер у Новодністровську розташоване нижче, тому зараження може і не бути. Відтак, вважає, що спершу потрібно, аби зразок води проаналізувала Екологічна інспекція області.

Однак в Екологічній інспекції зазначили, що їхня лабораторія не має акредитації для проведення вірусологічних досліджень. Натомість у Головному управлінні Держпродспоживслужби повідомили, що питання тільки вивчають.

Т.в.о. заступника голови Хмельницької ОДА Олег Гуменник каже, що доручив керівнику Лабораторного центру, аби той відправив працівників до Дністра для забору води. Результати дослідження будуть лише через п’ять днів.

Однак, поки ситуація з водою неостаточна, лікарі радять берегти себе. Причинами зараження можуть бути відсутність щеплення, слабкий імунітет іт.д.

Читайте також:  Як івано-франківські школи переходять на нове меню

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.