facebook

Стало відомо хто залишиться без субсидій у новому опалювальному сезоні

Маєш борги за комунальні послуги – залишишся без субсидій. До 15 серпня українцям треба сплатити борги або домовитись з постачальниками послуг про відтермінування.

Тільки за таких умов користувачам продовжать пільги на новий опалювальний сезон. Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики.

Тим, у кого боргів немає, субсидію переоформлять автоматично. Повторно подавати документи необхідно і тим, хто орендує житло і має зміни в складі сім’ї.

Оскільки держава бере на себе певні зобов’язання щодо оформлення субсидій, то відповідно і встановлює певні вимоги щодо отримувача субсидій, зокрема погасити свою заборгованість. В середньому по країні 80% субсидії перепризначені, документи опрацьовані,
– сказав директор Департаменту державної соціальної допомоги Віталій Музиченко.

Крім того, до 1 вересня люди можуть подати до соціальних органів заяву на відшкодування зекономлених субсидій. Однак, це стосується лише тих домівок, де встановлений опалювальний котел.

Наразі за допомогою звернулись майже чотири мільйони родин. Тому на субсидії передбачили рекордну суму – 52 мільярди гривень. Більше країна витрачає лише на армію.


Читайте також:  "Найскладніша зима за роки незалежності": Зеленський заявив про підготовку до опалювального сезону

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.