facebook

Масове отруєння на Верховинщині: заклад, який надавав послуги харчування без дозволів, закрили

Держпродспоживслужба винесла винесено розпорядження про тимчасове призупинення діяльності відпочинкового закладу “Сяйво Карпат” в селі Красноїлля Верховинського району, де отруїлося 37 туристів.

Відпочинковий комплекс “Сяйво Карпат”

Також фахівці Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області звернулися з відповідною заявою до суду, повідомили у прес-службі відомства.

Працівники Держпродспоживслужби склали протокол про правопорушення у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів та санітарного законодавства та направили матеріали до ГУ Національної поліції щодо порушення кримінальної справи.

Проведення комплексу протиепідемічних заходів триває. Ситуація перебуває на контролі Держпродспоживслужби.

“За результатами обстежень даного закладу, проведених спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, було виявлено порушення вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, що ймовірно зумовили виникнення спалаху”, – повідомили у Держпродспоживслужбі в Івано-Франківській області.


Нагадаємо, 25 липня з підозрами на отруєння госпіталізовано 13 потерпілих, з них 11 іноземців, які перебували у відпочинковому закладі “Сяйво Карпат” в селі Красноїлля Верховинського району. У поліції ще до результатів аналізів чомусь поспішили повідомити, що туристи отруїлися власними продуктами. 26 липня кількість хворих збільшилася до  37 хворих, з них – 30 дітей. Сьогодні майже всіх виписали.

Як виявилось, відпочинковий заклад “Сяйво Карпат” не зареєстрований як оператор з надання послуг громадського харчування та не має документів на походження продуктів. Заклад належить  родині голови Верховинської районної ради Івана Шкіндюка.

Читайте також:  На Прикарпатті попрощалися зі снайпером Нацгвардії Русланом Юрчишином

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.