facebook

На Франківщині суд визнав винним господаря, який підстрелив злодія

Днями Косівський районний суд виніс вирок у справі чоловіка, який підстрелив злодія, що заліз у його приміщення.

У судовому рішенні йдеться, що 13 вересня 2016 року чоловік виявив крадіжку інструментів та електродвигунів з свого приміщення. Після цього він поїхав додому та взяв карабін, який офіційно зареєстрований на нього, та повернувся, пише Фіртка з посиланням на Курс.

Через кілька годин до вхідних дверей приміщення підійшов потерпілий та намагався залізти через отвір у дверях, який прикрив металевим листом. Побачивши, що всередині хтось є, злодій намагався втекти. Власник тим часом вибіг на другий поверх, розбив вікно та вистрілив з карабіна в повітря, крикнувши втікачу, аби той зупинився.

Злодій не зреагував і продовжив бігти, після чого стався другий постріл, куля влучила потерпілому у коліно. Медики діагностували у нього вогнепальне поранення колінного суглоба із переломом стегнової кістки.

У суді обвинувачений визнав свою вину та розповів, що підстрелив потерпілого випадково. Після попереджувального пострілу у повітря він перезарядив карабін, але той впав на піднавіс та вистрілив.

Потерпілий у суді підтвердив, що намагався вчинити крадіжку з приміщення обвинуваченого. Залізши в приміщення, він почув постріл та почав утікати, другий постріл влучив йому у ногу, коли втікав. Кошти на лікування йому на час суду не відшкодували, але жодних претензій до обвинуваченого він не має та не бажає йому суворого покарання.

Суд визнав чоловіка винним у нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості з необережності та призначив 150 годин громадських робіт.

Також чоловік заплатить 6745 гривень за проведення судово-балістичної експертизи.

Читайте також:  Згвалтували: причина розстрілу в коледжі Благовещенська вражає. Помста за кохану

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.