facebook

“П’ять пострілів у потилицю”: З’явилися страшні подробиці вбивства бойовиками на Донбасі юного патріота

Журналісти опублікували уривки допитів свідків і співучасників вбивства бойовиками так званої “ДНР” 16-річного Степана Чубенка. Про це йдеться в матеріалі “Нової газети”.

“Штовхали з ноги, поки сидів, зв’язаний, під комендатурою. Зуби вибили. Повели до берега річки. Руки скрутили за спиною скотчем, футболку на голову. Кросівки з нього перед розстрілом зняли, мародери. “Керч” вистрілив у потилицю. Всього п’ять пострілів”, – розкрив журналістам слідчий частину свідчень очевидця.

Також журналісти опублікували уривки з протоколу допиту бойовика Москальова на прізвисько “Жора”, який безпосередньо брав участь у розстрілі хлопця. Там сказано, що колишній командир батальйону бойовиків “ДНР” “Керч” Вадим Погодін підозрював Чубенка в участі в “Правому секторі” і причетності до подій 2 травня 2014 року в Одесі. До вбивства школяра він залучив бойовиків Сухомлинова і Москальова.

“Сухомлинов М. В <…>, перебуваючи на краю окопу, зробив постріл в область потилиці неповнолітнього Чубенка С. В., який перебував на колінах в окопі зі зв’язаними за спиною руками. Враховуючи, що після пострілу Чубенко С. В. подавав ознаки життя, Погодін В. О. взяв у Сухомлинова пістолет і зробив ще не менше чотирьох пострілів в потиличну область голови Чубенка С. В., від яких той помер на місці”, – сказано в документі. Також повідомляється, що після цього Погодін наказав Москальову поховати вбитого Чубенка.

Читайте також:  Напередодні 8 березня: 17-річну дівчину із Закарпаття по-звірячому згвалтував батько її подруги

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.