facebook

Цей закон просто приголомшливий за масштабом, – Піонтковський про нові санкції щодо Росії

Якщо президент США Дональд Трамп не підпише закон про посилення санкцій проти Росії, це стане для нього політичним самогубством.

Таку думку висловив російський політолог Андрій Піонтковський у інтерв’ю “Апострофу”.

“Цей закон (про нові санкції, – “24”) просто приголомшливий за масштабом санкцій. І не тільки приголомшливий, але й образливий для всієї російської політичної верхівки. Там багато секторальних заходів щодо російської економіки, позбавлення її кредитів, технологій. Але найскандальніший розділ – це доручення фінансовій розвідці протягом 6 місяців надати дані про активи на Заході практично всієї політичної верхівки і всього оточення Путіна”, – підкреслив експерт.

За словами Піонтковського, у Росії чудово розуміють – санкції ніхто не зупинить, адже закон, ухвалений безпрецедентною більшістю в Конгресі США в обох палатах демонструє конкретну позицію Америки щодо Москви.

Мені здається, це викликає зараз у Москві розгубленість і сум’яття. Мені здається, що в Москві задумалися, що з цього обміну ударами їм треба якось виходити. Немає жодних натяків на те, що щось буде робитися додатково найближчим часом. Та й що вони можуть зробити?
– констатував політолог.

Нагадаємо, 25 липня Палата представників Конгресу США проголосувала за законопроект, яким впроваджуються санкції проти Росії та обмежується право президента США Дональда Трампа знімати чи навіть пом’якшувати санкції проти Москви.

Санкції передбачають, серед іншого, продовження протидії реалізації проекту “Північний потік-2”. 28 липня санкційний законопроект схвалив Сенат США.

 

Читайте також:  У США байкери влаштували перестрілку, є загиблі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.