facebook

“Буде страшна м’ясорубка”: чому Путін не поткнеться в Україну

Російська армія зазнає колосальних втрат ще в прикордонних боях з ВСУ, якщо керівництво країни таки зважиться на повномасштабне вторгнення в Україну.

Про це в ефірі Обозреватель.LIVE заявив ветеран АТО, боєць 2 резервного батальйону Нацгвардії і 44-ї окремої артилерійської бригади Андрій Кобзар.

“Зараз ми вже маємо армію. Більш того, ми зараз маємо 100 тисяч кадрового резерву. Це 100 тисяч чоловіків, які мають досвід ведення бойових дій, які вбивали, які бачать, що якщо дотримуватися, як на виробництві, визначених правил безпеки, то твої шанси вижити і знищити ворога зростають на кілька порядків. у кожного будинку на балконі, комори лежить тривожний чемоданчик, і це та сила, яка в принципі не дасть… це будуть страшні жертви, це буде м’ясорубка. Коли вирішить Путін ва-банк піти, кинути на стіл свої краплю Перші козиря, і піде такий заміс, це буде страшна м’ясорубка “, – підкреслив ветеран АТО.

Крім того, він упевнений, що при таких умовах подібна операція буде приречена на провал.

“Потрібно розуміти, що вона цілі не досягне. У нас вже зараз є військо, яке, так, знає гіркоту поразок, але вже відчуло і смак перемог. Це військо вже не таке, як було в 2014 році”, – додав Кобзар.

При цьому, за його словами, не можна повністю виключати і такий сценарій розвитку ситуації.

“Відсотків 20 я залишаю на те, що повністю знавіснілий керівник Росії в якийсь момент вирішить дотиснути військовий варіант. Тобто, те, що не вдалося йому в 2014 році. Я таке допускаю хоча б з тих причин, що ніхто не міг уявити, що в ХХI столітті держава буде перекроювати кордони, незважаючи на всі домовленості. Він вже зробив таке, чого ніхто в світі не очікував, наплював на все правила, наплював навіть на логіку. Він розумів, що так чи інакше це призведе до санкцій, ізоляції Росії в світі, не міг не розуміти, але він на це зважився “, – подч еркнул ветеран АТО.

Читайте також:  Нацгвардіі? виповнюється рік

Також він вважає, що Путін втратив час для розгрому української армії ще в 2014 році.

“Але можу сказати, що час для цього, безумовно, втрачено. Йому це треба було робити в 2014 році. Вони вдарили по нас в момент нашою найбільшою слабкості. Так, дійсно, ми доповідали, що в Україні армії немає. Тобто є якась організація, називається Збройні сили, там ходять в уніформі, віддають честь один одному, а ось чим займаються – Бог його знає “, – уклав Кобзар.



Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.