facebook

Польща видаватиме дoзвіл на роботу інoземцям у рекoрднo малі терміни

Майже 38% усіх дозволів для іноземців на перебування або працю у Польщі видають у Мазовєцькому воєводстві. Упродовж місяця зацікавлені особи можуть користуватися скороченою, одноденною процедурою. На думку працедавців, це велике спрощення та крок у правильному напрямку.


Досі від моменту подання заяви для отримання документу мав минути місяць, а у складніших випадках – навіть два. Нині, як запевняє заступник воєводи Артур Стандович, все відбувається швидко, ефективно та без зайвих формальностей.
У радомському представництві Мазовєцького воєводського управління встановлено, що у липні іноземцями буде видано приблизно 400 дозволів на роботу. Однак їх є більше.
Аби отримати дозвіл протягом одного дня потрібно подати пакет необхідних документів. Особисте подання заяви у представництві можливе виключно після попереднього встановлення терміну зустрічі, – пояснює віце-воєвода Артур Стандович. Потрібно відправити електронний лист н адресу: [email protected].
Минулоріч по всій Польщі іноземцям було видано приблизно 127 тисяч дозволів на роботу. Упродовж першого кварталу цього року тільки у Мазовєцькому воєводстві – 25 тисяч. Найчастіше іноземці працюють у садових господарствах, водіями, помічниками на будові або опікунами літніх людей.

Читайте також:  Про Порошенка, Медведчука-націоналіста і свого наступника: що сказав Путін на "прямій лінії"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.