facebook

“Дира” стріляв в “Червонця” у центрі Франківська, щоб помститися

Як повідомлялось раніше вчора близько 13.43 години в центральній частині Івано-Франківська невідомий зловмисник з хуліганських мотивів здійснив кілька пострілів в 54-річного підприємця, який знаходився в автомобілі «Audi A6».

У авто перебував підприємець Ігор Гербін, відомий на прізвисько “Червонець”, якого із пораненням забрала швидка медична допомога. В поліції надали опис стрільця, якого зафіксували камери спостереження та просили франківців допомогти розшукати зловмисника, пише Фіртка.

За словами очевидців події, стрілок провів серію вистрілів сів в машину та поїхав. Як стало відомо, стрілець Михайло Дерещук, відомий під прізвиськом “Дира”. Він у 2015 балотувався до Івано-Франківської міської ради від партії “Патріот”. Вже ввечері як повідомив керівник Головного управління Нацполіції в області Віктор Шутова



стрілка спіймали.

Сьогодні, 1 серпня, в приміщенні ГУНП відбувся брифінг з приводу розшуку та затримання підозрюваного у замаху на вбивство місцевого підприємця.

За словами Віктора Шкутова в ході розслідування встановлено, що зловмисник здійснив з пістолета Макарова шість пострілів. У авто, яке покинув зловмисник, знайшли знаряддя злочину.

Мотивом для скоєння протиправних дій стала помста. За декілька днів до злочину між підозрюваним та потерпілим виник конфлікт. Потерпілий під час словесної пепепалки наніс тілесні ушкодження зловмиснику.

Затриманий свою вину визнає, але не каже звідки взяв зброю.

Яку розповіли в поліції, оперативники разом з патрульними затримали “стрілка” Дерещука на вулиці в селі Чукалівка, він разом з товаришем пересувався у таксі, а коли вийшов – його впіймали. Опору при затриманні він не чинив. Він не одружений, не працюючий, двічі притягувався до кримінальної відповідальності. Йому 31 рік.

Невдовзі зловмиснику оберуть міру запобіжного заходу.

Нагадаємо, прокуратура стрілянину в центрі Франківська кваліфікувала як замах на вбивство.

Читайте також:  У Києві стріляли в автомобіль прокурора

Варто додати, це вже другий випадок, коли у підприємця Гербиінау стріляють. Попередньо у 2015 році йому на Набережній прострелили ногу. Тоді троє невідомих осіб здійснили декілька пострілів у підприємця. Чоловіка було доставлено до обласної лікарні з діагнозом: вогнепальне поранення правого бедра, яке спричинило втрату великої кількості крові.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.