facebook

Та що говорити – йшов би додому: франківський “стрілець” Дерещук не хоче до СІЗО

Івано-Франківський міський суд обрав запобіжний захід Михайлу Дерещуку.

Нагадаємо, 31 липня близько 13:00 озброєний чоловік випустив шість куль в місцевого підприємця Ігоря Гербіна, який сидів у свому автомобілі біля міської ратуші. Після цього нападник втік, а згодом, увечері, його затримала поліція. Зухвалим стрільцем виявився Михайло Дерещук, відомий в певних колах як“Дира”.

На засідання прийшло чимало людей. Привели і самого підозрюваного, під конвоєм. Суддя Пастернак розпочала слухання, прокурор Боровик зачитав матеріали справи.

“…підозрюваному інкримінується закінчений замах на вбивство. 31 липня Дерещук



, діючи умисно та цілеспрямовано, з метою позбавлення життя Гербіна, шість разів вистрелив у нього. Встановлено ряд ризиків, тому необхідно застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, – йдеться в обвинуваченні.

Адвокат підозрюваного Головенко попросив звернути увагу на те, що Дерещук має постійне місце проживання і сприяє слідству, та спростував звинувачення прокурора. Він також сказав, що ряд свідків вже допитано, і попросив суд призначити Дерещуку домашній арешт.

“Та шо говорити – йшов би додому. Але прошу взяти до уваги, що “Червонець” з племінником мене перші побили”, – сказав сам Михайло Дерещук.

Суддя Ірина Пастернак постановила: Михайла Дерещука помістять під варту на 60 діб, на час слідчих дій.

 

Читайте також:  Суд у справі очільника патрульної поліції Івано-Франківська перенесли на місяць

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.