facebook

На Україну насувається страшна трагедія. Цілі вулиці підуть під землю…

Затоплення шахт на окупованому Донбасі може привести до того, що в ряді населених пунктів цілі вулиці будуть провалюватися під землю.

Через насування масштабної екологічної катастрофи регіон вже почав перетворюватися на другу “чорнобильську зону”.

Про це в ефірі Обозреватель.LIVE  заявив еколог Олександр Соколенко.

За його словами, зберігається небезпека вибухів на промислових об’єктах, що призведе до масштабного забруднення навколишнього середовища.

“ЦЯ ЗАГРОЗА Є І БУДЕ ІСНУВАТИ ДО ТИХ ПІР, ПОКИ ТРИВАТИМУТЬ БОЙОВІ ДІЇ”, – ПІДКРЕСЛИВ ЕКСПЕРТ.


Еколог зазначив, що дуже важливою і серйозною проблемою також є забруднення ґрунтів в результаті щоденних вибухів.

“ВСІ ЦІ ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНІ РЕЧОВИНИ, ЯКІ ВИКОРИСТОВУЮТЬСЯ В “ГРАДАХ”, МІНОМЕТАХ … В ЧОМУ ЗАВГОДНО, ВОНИ ТОКСИЧНІ. НА СЬОГОДНІ ВСЯ ЛІНІЯ РОЗМЕЖУВАННЯ ВИПАЛА НА БАГАТО РОКІВ, ЯКЩО НЕ НАЗАВЖДИ, З ВИКОРИСТАННЯ В ЯКОСТІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ЗЕМЕЛЬ”, – СКАЗАВ СОКОЛОВСЬКИЙ.

“МИ ОТРИМАЛИ ДРУГУ ЧОРНОБИЛЬСЬКУ ЗОНУ, НА ЯКІЙ СОТНІ РОКІВ НІЧОГО НЕ МОЖНА ВИРОЩУВАТИ. МИ ВТРАЧАЄМО РЕСУРС УКРАЇНИ, ЯКИЙ РАНІШЕ ВИКОРИСТОВУВАВСЯ ДЛЯ ВИРОЩУВАННЯ СОНЯШНИКУ, ПШЕНИЦІ, РІПАКУ ТА ІНШИХ КУЛЬТУР”, – ПОЯСНИВ ВІН.

Говорячи про проблему із затопленням шахт, еколог зазначив, що більшість з них розташовані в межах населених пунктів: “Часто ці вироблення знаходяться взагалі під житловими будинками”.

“У ПЕРСПЕКТИВІ МИ МОЖЕМО ОТРИМАТИ СИТУАЦІЮ, КОЛИ ЦІЛІ ВУЛИЦІ І БУДИНКИ БУДУТЬ ПРОВАЛЮВАТИСЯ ПІД ЗЕМЛЮ І ЙТИ ПІД ВОДУ. РЯД НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ … ЛЮДИ З НИХ ВИЇДУТЬ, БО ТАМ НІДЕ БУДЕ ЖИТИ. ЦЯ ПРОБЛЕМА СЬОГОДНІ ВЖЕ Є”, – ДОДАВ СОКОЛОВСЬКИЙ.

Читайте також:  На Донбасі прогримів вибух у багатоповерхівці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.