facebook

Прикарпатці налякані сусідством з “наркодиспансером”, з якого лунають крики пацієнтів

Сьогодні в місті Тисмениці з реабілітаційного центру, де лікуються від наркозалежності, намагався втекти пацієнт. Більше того, під стінами закладу галасувала його мати і вимагала відпустити чоловіка. Жінка кричала, що його там утримують насильно.

Під закладом зібралися і люди, які мешкають по сусідству з “наркодиспансером”. Вони категорично проти шумних сусідів і вимагають закрити заклад.

“Жила в страху від листопада, тепер після розголосу буду боятись ще більше, але сили мовчати вже не маю! Боюсь, бо за цими людьми хтось стоїть. Мої “добрі сусіди” здали приватний будинок, де зараз знаходиться реабілітаційний центр. Там живе біля 30 чоловік, всі російськомовні, розмови на блатному жаргоні. Машини, які їх обслуговують всі із затемненими вікнами, деякі просто літають. Постійний рух і вдень, і вночі. А мій будинок знаходиться прямо навпроти, всього якихось 10 метрів.

Поряд біля них недобудова, куди дехто з них лазить, а потім сусіди знаходили там шприци. Каналізаційні стоки від них виходять прямо в окіп на вулицю, від чого стоїть нестерпний сморід. Останньою краплею став сьогоднішній випадок, коли вулиця здригнулася від жіночого крику. Жінка зі Снятина неймовірно голосила під цим центром. За її словами сина насилу забрали з дому і утримують у цьому центрі, а син приїхав тільки з заробітків, вони забрали в нього 10000 і мали лікувати від алкоголізму.

Знайома каже, що молодик вийшов до матері і розповів, що їх ніхто нормально не годує, до третьої ночі “пацієнтів” центру змушують писати одну і ту ж фразу.

Більше того, нещодавно звідти лунали дикі крики, що аж “мурашки по шкірі” бігли. А ще раніше, чоловіки втікали і біля найближчого магазину просили у людей гроші.

Ми просто налякані таким сусідством”, – розповіла Фіртці мешканка Тисмениці.

Журналісти Фіртки поспілкувалися з міським головою Тисмениці Степаном Свораком, який розповів, що в будинку працює ГО “Міжнародна антинаркотична організація”, яка жодним чином не сповістила владу про свою роботу.

“Жодної реєстрації у місті вони не мають і почали працювати абсолютно підпільно. Ми виїжджали на місце. Спочатку нас не пускали, бо немає рішення суду та згодом запросили і показали територію. Документів на купівлю будинку вони не мають, а власник каже, що дав його так би мовити, під виплату. Зараз на місці перебувають представники поліції. А на найближчій сесії ми поставимо питання про припинення роботи цього закладу”, – пояснив мер.


Читайте також:  На Донеччині у бою загинув військовослужбовець з Прикарпаття

Цікавим є той факт, що Департамент протидії наркозлочинності Національної поліції України у публікації за 30 серпня 2016 року називає ГО “Міжнародна антинаркотична організація” та її керівника Євгена Михайловича Неруха своїми давніми партнерами.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.