facebook

«Прикинься дурачком, побудеш зо три роки в псіхушці і вийдеш», – Україна шокована діями слідчих у справі вбивства тернопільської випускниці

За словами матері підозрюваного Наталії Жук, їй дійсно слідчий Токар вручив для ознайомлення постанову про те, що її сина на кілька місяців хочуть направити на психіатричне обстеження до Львова, передає Корупція.Інфо.

Мати категорично проти цього і разом із адвокатом підготувала оскарження у суді. До речі, ці оскарження у вівторок, 2 серпня, розглядали у Тернопільському міськрайонному суді. Слухання було призначено на 12 та 15 години. Але суддя так і не приступив до розгляду оскаржень по суті, оскільки підозрюваний Василь Гнатюк разом із адвокатами заявив відвід судді. Своє рішення адвокати Василя пояснили тим, що саме цей суддя ухвалив рішення про тримання Василя під вартою, коли хлопцю обирали міру запобіжного заходу 3 липня. Зважаючи на це, на думку захисту, він може бути упередженим під час розгляду даних оскаржень, тому і клопотали про відвід. Наступне судове засідання із розгляду оскаржень сторони захисту відбудеться зранку 8 серпня о 8.45год. Відтепер захищати Василя будуть ще два досвідчені вінницькі адвокати, які спеціалізуються саме на кримінальних розслідуваннях, Вадим Боднарчук та Олександр Слабий, які на прохання Наталії Костилєвої погодилися представляти інтереси Василя Гнатюка у суді. Поспілкувашись із підзахисним та ознайомившись із матеріалами справи, вони були шоковані діями тернопільських правоохоронців.

 

Мати Василя Наталія Жук вважає, що поліція навмисно затягує слідство і робить усе можливе, щоб її сина якомога довше не випускати на волю.
Пані Наталя переживає за психічне здоров’я свого сина і не розуміє, навіщо робити ще одну психіатричну експертизу аж у Львові, коли у Тернополі психіатри вже обстежували Василька і не виявили у нього психічних розладів. На всі заперечення матері слідчі відповідають – «так треба», «така процедура». Василько розповів матері, що слідчі казали йому прикинутися «дурачком», мовляв, побудеш зо три роки в «псіхушці» і вийдеш. Жінка обурена поведінкою правоохоронців, які замість того, щоб шукати справжніх вбивць, роблять усе можливе, аби «повісити» це резонансне вбивство на її сина і закрити справу. Такої ж думки і вишнівчани, і мешканці довколишніх сіл. Полишивши свої щоденні справи, люди прийшли підтримати родину підозрюваного і висловити протест проти свавілля поліції, яка ігнорує усі здобуті «народним розслідуванням» докази, які вказують на невинуватість Василя у скоєнні вбивства Іринки Мукоїди. Саме тому люди вже в черговий раз змушені перекривати дорогу, щоб їх почули влада та поліція, і будуть так чинити і надалі, незважаючи на погрози та «листи щастя» від поліції, яка викликає учасників протесту, щоб чинити тиск.

Читайте також:  Холоднокровне вбивство вразило Україну: чоловік жорстоко розправився з власним сином, фото 18+

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.