facebook

Американці знайшли золоту жилу на заході України

Можливості для видобування та виробництва дорогоцінних металів в нашій країні виявилися значно більшими, ніж вважалося раніше

Американська компанія Avellana Gold займатиметься розвитком видобування золота та золото-поліметалічної руди на Закарпатті.

Іноземні фахівці мають намір інвестувати щонайменше 100 мільйонів доларів у проект. Ініціатива передбачає оновлення інфраструктури та стратегії Мужіївського родовища.

У Avellana Gold вже підготували сучасне обладнання, адже старе оснащення не відповідало можливостями рудника: раніше тут видобували близько 120 тисяч тонн на рік, але у планах інвесторів – збільшити обсяг до 500 тисяч тонн.

Слід відзначити, що Мужіївське родовище являється єдиним джерелом постачання та видобування золота в Україні. За попередніми підрахунками, залежі дорогоцінних ресурсів сягають 55 тонн золота, 1 мільйон тонн цинку та ще чимало покладів свинцю. Якщо перевести це у грошовий еквівалент, то вийде приблизно 3,8 мільярдів доларів.



На території цього сховища вже встигли видобути 1 тонну золота та 4,5 тонни срібла на загальну вартість 35 мільйонів доларів.

Читайте також:  У команді Зеленського пообіцяли покарати винних у здачі Криму

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.