facebook

Підлітка, підозрюваного у вбивстві тернопільської випускниці, можуть відпустити додому

Сьогодні, 8 серпня, міськрайонний суд у Збаражі на Тернопільщини розглядає питання про продовження міри запобіжного заходу підозрюваному у вбивстві 17-річної дівчини із Вишнівців Ірини Мукоїди 16-річному Василю Гнатюку із сусіднього села, повідомляє 20 хвилин.

Суд сьогодні має вирішити, чи відпустити хлопця додому під домашній арешт, чи залишити у СІЗО.

Прокурори вимагають максимальний строк утримування під вартою – 60 діб, бо підозрюваний нібито може переховуватись від слідства, повпливати на речові докази, тиснути на свідків та слідчих. Адвокати ж вважають, що ці припущення нічим не підтверджені.

Нагадаємо, резонансне вбивство у селищі Вишнівець сталося в ніч на 26 червня. Того дня на світанку місцеві мешканці на узбіччі знайшли вбитою 17-річну випускницю місцевої школи Ірину Мукоїду. Вишнівчани одразу запідозрили у цьому місцевих мажорів, однак правоохоронці буквально за кілька днів затримали підозрюваного – хлопця із сусіднього села. Його заарештували на дві місяці. Проте ні рідні 16-річного підлітка, ні односельці у його провину не вірять і вимагають знайти справжніх убивць. Навіть на знак протесту кілька разів перекривали міжнародну трасу.

Читайте також:  З носа пішла кров і дитини не стало: у Тернопільській області загадково померло немовля

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.