facebook

Навчальний рік на носі: як заощадити на предметах шкільного вжитку

Ціна шкільного комплекту порівняно з минулим роком зросла приблизно на 7%.

Першого вересня діти знову повернуться за шкільні парти, розпочнеться новий навчальний рік. Все більш актуальним стає питання про закупівлю шкільних товарів. Про те, скільки коштує зібрати дитину в школу онлайн, повідомляє сайт “Сьогодні”.

Про ціни на канцтовари та одяг

В середньому придбання найнеобхідніших товарів в цьому році обійдеться батькам у 2539 гривень для дівчинки і 2403 гривні для хлопчика.

За канцтовари більш високої якості доведеться заплатити 5520 гривень для школярок і 5347 гривень для школярів.

Найсильніше подорожчання вплинуло на кросівки, шкільні портфелі і рюкзаки.

Середня вартість спортивного взуття стала вище на 30 гривень – до 413 грн. Середня ціна шкільних рюкзаків піднялася на 40 гривень до 306 гривень.

Знизилася ціна на набори шкільних олівців: в 2016 році, вони коштували в середньому 64 грн, а в цьому – 56 гривень. Також знизилася ціна і на штани для дівчаток – з 269 до 261 гривні у середньому.

Але в цілому ціна шкільного комплекту порівняно з минулим роком зросла приблизно на 7%.



Способи заощадити

Купувати необхідні речі для учня заздалегідь, наприклад взимку. Через невеликий попит в цей час можна придбати шкільні товари зі значною знижкою.

При подорожі закордон подбати про покупку шкільного приладдя.

“Все потрібне для школи своїй дитині я купила в чеському гіпермаркеті ще навесні під час відпустки – канцтовари, одяг. Практично все куплене місцевого виробництва, але дуже якісне і недороге. Наприклад, за відмінний рюкзак заплатила всього 240 гривень і приблизно стільки ж – за кросівки”, – розповідає Світлана Семенко.

Але замовляти речі з інших країн не особливо вигідно: їх ціна виростає через високу вартість доставки.

Тим, хто не їздив за кордон і не встиг вирішити шкільне питання завчасно, експерти радять скористатися маркетплейсами – спеціальними інтернет-майданчиками, де можна зіставляти ціни з різних онлайн-магазинів.

“Так можна непогано заощадити, адже є можливість порівняти позиції і знайти річ з максимально вигідною ціною. До того ж багато продавців проводять розпродажі і акції в серпні”, – говорить керівник онлайн-маркету Bigl.ua Віктор Кириченко.

Крім того, вдалим рішенням для ощадливих українців вже не перший рік є оптова закупівля шкільних товарів у виробника. “В паралельному класі батьківська рада замовила блузки та сорочки дітям прямо в української фабрики. На одну людину вийшла смішна ціна – в районі 70 грн”, – розповіла Аліса Величкова із Києва.

Читайте також:  Прикарпатські енергетики попереджають про можливі перебої в електропостачанні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.