facebook

Facebook видалив сторінку кримського чиновника

Заур Смирнов стверджує, що це було зроблено, нібито, через публікацію про Мустафу Джемілєва

1607911




Сторінка глави “держкомітету у справах національностей” Криму Заура Смирнова в Facebook нібито була видалена після публікації статті про колишнього лідера меджлісукримсько-татарського народу Мустафу Джемілєва, повідомив ТАСС сам Смирнов.

За його словами, в Facebook при цьому ніяк не пояснили видалення сторінки.

“Там була розміщена перекладена турецькою мовою стаття з позицією щодо дій Джемілєва щодо всесвітнього конгресу татар у Туреччині, – сказав Смирнов. – У мене було багато передплатників серед турків. Тому сторінка була демонстративно видалена, щоб ізолювати нас від прямого спілкування”.

Зокрема, на сторінці Смирнова були опубліковані витримки з його інтерв’ю інформаційному агентству IslamNews. У ньому Заур Смирнов зробив заяву про те, що Джемілєв ініціював в Туреччині всесвітній конгрес кримських татар за завданням опозиціонера президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана – Фетхуллаха Ґюлена.

“Аналіз тих зв’язків та оточення Джемілєва, яке зокремаперебувало з візитом для підготовки конгресу, дають підстави припускати зв’язок Джемілєва з затятим турецьким опозиціонером Ґюленом, який проживає в США і видачі якого домагається Туреччина у зв’язку зі скандалом про прослуховування президента. Очевидно, що одним із завдань планованого конгресу є дискредитація президента Туреччини як лідера країни, що не приєдналася до антиросійських санкцій”, – йдеться зокрема у інтерв’ю Смирнова.

Глава “держкомітету” також розповів, що часто публікував на своїй сторінці в соцмережі матеріали про реальний стан татар у Криму і про роботу самопроголошеної влади республіки щодо соціальної підтримки кримсько-татарського народу.

“Це така американська свобода слова, яка виглядає свободою тільки в тому напрямку, який подобається їм”, – вважає Смирнов.

Корреспондент.net знайшов на Facebook сторінку “Заур Смирнов”, але з’ясувати чи належить вона герою новини, неможливо.

Читайте також:  У День Незалежності України на адмінмежі з окупованим Кримом провели зворушливу акцію: відео

Раніше повідомлялося, що Порошенко доручив відновити мовленнякримськотатарського телеканалу ATR

Шукайте деталі в групі Facebook