facebook

Як нова система освіти «кинула» абітурієнта з високими балами

Студент з Чернігова з високими балами p ЗНО не пройшов на бюджетні місця до вишів

Так, Ярослав Лепеха, який набрав середній бал 190,65 (з 200 можливих) не пройшов на бюджет ні в один обраний ним вищий навчальний заклад.



«Вступна кампанія у мене, як і у тисяч інших абітурієнтів, проходила «весело». Комп’ютерна система постійно зависала, давала збої. Щоб зареєструвати електронний кабінет, пішло кілька діб. Зареєструватися зміг тільки вночі, а потім виявив, що система переплутала мої бали. Наприклад, замість 193,5 бала з історії України у мене значилися 193 бали», – поділився абітурієнт.

Після оголошення результатів від 1 серпня виявилося, що хлопець не потрапив на бюджет ні в один обраний ним вищий навчальний заклад.

«Мене випередила абітурієнтка, у якій бали в сертифікатах були нижче, ніж мої! Як же вона пройшла на бюджет? Виявилося, їй допоміг сільський коефіцієнт. Тільки тому, що вона з села, її бали помножили на 1,02. В результаті вона пройшла на бюджет, а я, як то кажуть, залишився за бортом», – розповів Лепеха.

Також абітурієнт повідомив, як його «кинули» з вузом, який навіть не дуже популярний серед вступників. Так, хлопець подавав документи в Чернігівський національний педагогічний університет, але й там місця на бюджеті для нього не виявилося.

«Став з’ясовувати, чому мене не взяли навіть туди, і дізнався, що набір на цю спеціальність … анулювали. Але ж заяву на бюджетне місце у мене взяли! З усіх, хто подавав документи на цю спеціальність, я явно був першим в рейтингу. Якби знав, що подаю документи на спеціальність, на якій, в принципі, не буде бюджетних місць, вибрав би інший вуз. Але як я міг це дізнатися?» – підсумував він.

Читайте також:  Роботи більше, а зарплата не зростає: що відомо про оплату праці під час змішаного навчання

Нагадаємо, абітурієнти розповіли про свавілля під час вступної кампанії.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.