facebook

Вчіть правила безвізу: Франківчанку не пустили на борт літака без зворотного квитка

Нещодавно мешканка Івано-Франківська потрапила у незручну ситуацію, пов’язану з перельотом по безвізу.

Як розповіла журналістові “Галицького Кореспондента” Богдана Шелефонтюк її не попередили у касі аеропорту про необхідність наявності зворотнього квитка, а потім – не дозволили пройти реєстрацію:

“Я придбала квиток за маршрутом Івано- Франківськ – Валенсія. Коли я прибула в аеропорт у день вильоту, мені відмовили у реєстрації у зв’язку з тим, що у мене не було зворотнього квитка, оскільки я планувала повертатися назад машиною. Тиждень перед вильотом я уточнила у касі аеропорту інформацію, чи мені щось ще потрібно і чи не виникне проблем, оскільки я придбала квиток через інтернет. Мене запевнили, що все у мене буде гаразд. Не зважаючи на все це, мені було відмовлено у проходженні реєстрації”, – обурюється франківчанка.

Жінка самотужки поцікавилася і з’ясувала у колл-центрі МАУ і у прикордонній службі України, що ні одна, ні інша інстанція зворотнього квитка не вимагають, та чомусь їх вимагають при реєстрації в Івано-Франківському аеропорті.

У коментарі журналісту представник авіакомпанії МАУ зазначив, що компанія гарантує можливість перельоту при купівлі квитка, якщо на нього вказані вірні дані, що збігаються з паспортними.

Отже, якщо не пускають на борт, то, очевидно, не пускає Прикордонна Служба України.

Та вже у розмові з представником відділу організації перевезень Івано-Франківського аеропорту стало відомо, що наявність зворотнього квитка – обов’язкова вимога, яка ще й тягне за собою великий штраф:

“Це є правила безвізу: при посадці обов’язково має бути зворотній квиток. Без зворотнього квитка ми не допускаємо до посадки, це загрожує штрафом у 7 з половиною тисяч євро”, – розповіли в аеропорті.

Читайте також:  В Одесі батьки "духовним лікуванням" довели дитину до виснаження і зневоднення. Фото

Наявність зворотнього квитка справді потрібна при туризмі чи приватних поїздках (якщо подорожуєте автомобілем, це не обов’язково).

Для того, щоб мандрівка принесла Вам лише позитивні емоції, уважно знайомтесь зі всіма правила подорожі та перевіряйте наявність необхідних документів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.