facebook

«Бо чоловік сказав, що я його нагуляла»: мешканка села на Рівненщині розповіла, чому викинула свого новонародженого сина в туалет

Від новини, яка вчора облетіла село Балаховичі, що у Володимирецькому районі на Рівненщині, волосся дибки стало не лише у селян, а й у правоохоронців та лікарів.

У туалеті, що неподалік місцевої школи, 17-річний Дмитро Іванов, який саме поруч грав з друзями у футбол, знайшов немовля. Дитя плакало, звук доходив із вигрібної ями. Тож юнаки покликали на допомогу дорослих, а ті вже кинулися рятувати дитину та шукати матір, яка наважилася таким диким способом позбутися малюка.

— Я коли зайшов у туалет, відчув, що взуття прилипло до підлоги, – розповідає Дмитро, який знайшов дитину. Почув, що хникає дитя. Вийшов шукати на вулицю, за кабінкою, але марно. Ми з друзями обнишпорили все навколо, та плач дитини почули, ніби з-під землі. Коли усе зрозуміли, були шоковані: малюк був на дні вигрібної ями.

Юнаки покликали односельців. Усі разом спробували дотягнутися до дитини, однак витягнути немовля із ями було не так просто.

 

— Оце рогачиком підняли одну ніжку трошки доверху, а мотузкою зачепили за іншу, але дитина зірвалася та впала назад у фекалії, — розповідає деталі порятунку сільський голова Вадим Давидюк. — Хоча спершу думали розбити фундамент туалету, але злякалися, що шматки обваляться на малого.

Дитину знайшли у цьому туалеті.

Врешті, доклавши неабияких зусиль, селяни таки витягнули малюка. Не дивлячись на пережите (у вигрібній ямі хлопчик провів шість годин), дивом дитина не постраждала – на тілі лише кілька синців і подряпин.

Хлопчик народився з вагою 2 кг 800 грамів, цілком доношений та здоровий, кажуть лікарі, які зараз ним опікуються. Небайдужі люди принесли одяг, зокрема, костюмчик із вишивкою та штанцями, схожими на шаровари. У ньому хлопчик виглядає дуже кумедно – справжній козак! Лікарі назвали його Богданчиком.

Читайте також:  Наївся хімічних речовин: Дворічній хлопчик зі Львова ледь не помер через хімію

— Хлопчик без жодних патологій. Має здорове серце та легені. Попри тяжке народження та пережите, нормально їсть, — говорить лікар-неонатолог Володимирецької центральної лікарні Олена Корєва.

Правоохоронці наступного дня знайшли і жінку, котра народила, а потім намагалася вбити свого новонародженого сина. Нею виявилася місцева 23-річна мешканка Анна Сергійчук, громадянка Росії. Понад три роки тому вона переїхала сюди, до свого 27-річного чоловіка, із Москви. Познайомилася в Росії – він працював разом із батьком Анни. Подружжя вже виховує двох дітей – дворічного хлопчика та однорічну доньку.



Анна Сергійчук, мама новонародженого хлопчика.

А от народження третьої дитини для обох, очевидно, було небажаним. Сьогодні Анна розкаюється в тому, що вчинила, та, каже, мала на те причину – мовляв, чоловік дорікав, що це дитя не від нього.

— Перейми почалися і я не до кінця усвідомлювала, що коїла, – зізнається жінка. – Але дитину у вигрібну яму не кидала, просто залишила в туалеті та пішла. Я хочу забрати сина…

Однак, чи віддавати малюка батькам, які наразили його на смертельну небезпеку, тепер вирішуватимуть відповідні служби. А правоохоронцям ще належить дізнатися про усі обставини цього інциденту, зокрема, як дитина все ж опинилася у ямі шкільного туалету. Жінці загрожує до п’яти років ув’язнення. Поліцейські за фактом замаху на умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 15 та частиною 1 статті 117 Кримінального кодексу України.

А поки жінка теж у лікарні – у сусідньому із сином відділенні, її після пологів обстежують медики.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.