facebook

Ридають всі… Як і хто прощався із загиблою Іриною Бережною, найнеочікуваніші політики країни. Навіщо такі заходи?

Вінки від Геннадія Кернеса і родини Вілкулів, поліцейські патрулі на вулиці і білі квіти на вході – у трапезній церкві Києво-Печерської лаври відбулася церемонія церковного похорону.

За 10 хвилин до її початку до храму сходяться близькі небіжчиці. Олену Бережну, маму покійної, до церкви заводить дружина Миколи Мартиненка – Ганна. Колишній міністр культури Михайло Кулиняк іде в компанії скандального ректора податкової академії Петра Мельника. Арештанта Ігоря Гужву супроводжує депутат і брат депутата Дмитро Добкін. Разом підходять колишні однопартійці, а нині просто колеги по парламентській опозиції Дмитро Святаш і Нестор Шуфрич – усі з персональною охороною. “Я був у шоці. Спершу не повірив, а потім подивився в інтернеті. Я пам’ятаю її світлою, молодою, енергійною, життєлюбною людиною”, – сказав Дмитро Добкін.

На похороні з’явився і бізнесмен Борис Фуксман. Багато років його називали батьком доньки Ірини Бережної, однак і вона, і він ці чутки спростовували. Але на вході до церкви Фуксман не стримує сліз – ридає спочатку в плече баскетболіста й екс-нардепа Олександра Волкова, а потім – Миколи Мартиненка. Поруч вітаються одне з одним Ганна Герман, Ірена Кільчицька, Євген Червоненко.

Елітний катафалк заїжджає до церкви із запізненням на годину. Семеро чоловіків дістають із нього білосніжну труну. Коли її відкривають, виявляється, що на загиблій білий вельон – за традицією у весільному вбранні ховають незаміжніх дівчат. Мати 9-річної Даніели ніколи не була в шлюбі. Борис Фуксман залишає трапезну одним з останніх. І на сходах храму вперше зізнається: чутки про його батьківство – правдиві. Даніела – не просто його донька, а ще й носить його прізвище. “Дитина жива-здорова. Ніяких серйозних ушкоджень немає. Вона була всиновлена від народження. Вона моя донька з першого дня, носить моє прізвище. Вона чудова дівчинка і дуже схожа на свою маму”, – розповів Фуксман.

Читайте також:  Нині відбувся парастас за померлим в АТО бійцем з Івано-Франківська




Екс-нардепа Бережну поховали на Звіринецькому цвинтарі
везуть до Звіринецького кладовища – маленького цвинтаря в Царському селі, найдорожчому зі столичних районів. Дорогою поховальний кортеж супроводжують дві поліційні машини, а на в’їзді зустрічає рота поліції. Підвищені заходи безпеки не знадобилися – прощатися з екс-регіоналкою прийшли тільки близькі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.