facebook

Фахівці та небайдужі франківці не дали померти дитині з важкою хворою нирок

Цьому худорлявому хлопчику в квітні виповнилося чотири роки. А напередодні, у березні, хлопчик переніс дві нелегкі операції нирок.

Оперуючий хірург клінічної дитячої лікарні Богдан Баб’юк розповів, з чим довелося боротися малому хлопчику.

Було три операції, дві з них — на нирки, які були складними і тривали близько п’яти годин. В хлопчика досить рідкісна патологія нирок. Не буває такого, щоб після операції, все одразу було добре. Нирки мають здатність відновлюватися, тому днями має відбутися контрольне обстеження, на якому буде відомо, чи потрібні хлопчику ще хірургічні втручання, — розповідає медик.
Зараз хлопчика виховує лише дідусь, бо не так давно померла мама Андрійка та бабуся. 2016 рік — для дитини не був легкий, однак завдяки небайдужим людям, зараз у хлопчика є майже все, крім здорових нирок.

Маленький, веселий, добрий і дуже відважний. Коли ми вперше його побачили, то були вражені його малою вагою. Хлопчик був недоглянутим. Після смерті матері було приділено значну увагу Андрійку та його здоров’ю. І завдяки нашій плідній роботі з волонтерами та меценатами, зараз в нього є все, що потрібно малій дитині. Хлопчик живе з своїм дідусем, який доглядає за ним та готує йому їсти, — розповідає Любов Гуцман, фахівець із соціальної роботи Міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Через поганий апетит хлопчик повільно, але все-таки набирає вагу. І вже найближчими днями має відбутися контрольне обстеження у дитячій клінічній лікарні, на якому буде відомо, чи потрібні хлопчику ще хірургічні втручання.




Читайте також:  На Незалежності авто збило дівчинку-пішохода. Мама шукає свідків

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.