facebook

​Дуже соромно: журналістка з РФ розповіла, як в Україні її вразив стенд із загиблими в АТО

Росіян здивувало те, що вони побачили під час відвідин України, і яке було ставлення українців

Російські журналісти під час перебування в Україні розповіли, що їм стало соромно за агресію їхньої країни проти українців, повідомляє “Апостроф”.
Так, відома російська журналістка Євгенія Альбац в ефірі радіостанції “Ехо Москви” розповіла, як під час поїздки до Хмельницького її вразив стенд з фотографіями загиблих українських військових.
“Стоять портрети молодих людей, 10 або 11 портретів, загиблі на Донбасі. І одна жінка мені каже: “Як матерям було важко їх ростити в 90-ті. Ви собі не уявляєте, що тут було. І тепер вони загинули. Ось, за що? Невже, ви, дійсно, думаєте, що ми їмо дітей?”. І мені було так соромно. А потім в Хмельницькому обласному державному архіві, де я прийшла дивитися раввінські книги, там перед читальним залом стенд, ну, як мінімум 100 прізвищ. І все: “Загинув, Авдіївка”, “Загинув, Донецький аеропорт”, “Загинув, Горлівка”, “Загинув від ран, Київський госпіталь” і так далі. І відчуття такого жахливого сорому за те, що робить твоя влада, і за те, що мільйони моїх співгромадян підтримують цей кошмар”, – сказала Альбац.
Вона також зазначила, що щоб там не розповідали на російському телебаченні, немає ніяких сумнівів, що причиною цього всього – російська агресія.

У свою чергу російський журналіст Аркадій Бабченко розповів історію відвідин київського метрополітену, де його, як він каже, переплутали з пораненим українським військовим. “Зіткнувся з проблемою. Мені виявилося абсолютно неможливо їздити в київському метро. Як тільки я заходжу в вагон, мені відразу поступаються місцем. Кілька людей тут же підхоплюються. І по очах я бачу, що молодий мужик з милицею зараз однозначно прочитується як ветеран бойових дій. І мені стає так соромно, хоч на місці провались – я не те, що не захищав Україну, у мене в кишені лежить паспорт країни, що напала на неї…”, – написав у Facebook журналіст.

Читайте також:  Росія стягує рекордну кількість військ до кордону з Україною, – Держдеп

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.