facebook

Ціна питання: скільки коштує зібрати дитину в школу 2017 року. ІНФОГРАФІКА

В середньому купівля найнеобхідніших шкільних товарів у цьому році обійдеться батькам у 2539 гривень для дівчинки і 2403 гривні для хлопчика.



Згідно з дослідженням аналітиків онлайн-маркету Bigl.ua, за той же набір, але на порядок вищої якості, батькам доведеться викласти вже 5520 гривень для школярок і 5347 гривень для школярів.

Редакція газети “Сегодня” з’ясувала, у скільки обійдеться онлайн-купівля всього необхідного і як придбати шкільне приладдя подешевше.

Найбільше цього року подорожчали кросівки, шкільні портфелі та рюкзаки. Так, середня вартість спортивного взуття тепер вища на 30 гривень — якщо в 2016 році ціна була 383 грн, то в цьому вже 413 грн. Дорожчі і шкільні ранці та рюкзаки — їх середня ціна піднялася на 40 грн, і тепер це 306 грн. Дешевшими стали набори олівців — у 2016 році у середньому вони коштували 64 грн, а в цьому — 56 грн.

Крім того, трохи знизилася ціна і на штани для дівчаток — з 269 до 261 гривні. Але в цілому ціна шкільного комплекту порівняно з минулим роком зросла приблизно на 7%.

Щоб заощадити на шкільному обмундируванні, деякі батьки купують необхідні для учня речі заздалегідь, наприклад, взимку. У цей час попит на них невеликий, а тому шкільні товари можна придбати зі значною знижкою.

Інші завзяті батьки не забувають про економію навіть на відпочинку за кордоном.

Тим, хто не їздив за кордон і не встиг вирішити шкільне питання завчасно, експерти радять скористатися маркетплейсами — спеціальними інтернет-майданчиками, де можна зіставляти ціни з різних онлайн-магазинів.

Крім того, вдалим рішенням для ощадливих українців вже не перший рік є оптова закупівля шкільних товарів у виробника.

Читайте також:  Батьки заніміли: Частину дітей не допустять до навчання у школі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.