facebook

Матері в шоці: відтепер тільки лікарі мають право вирішувати чи вакцинувати дитину, інакше забудьте про дитячий садок і платіть штрафи

Італійський МОЗ ухвалив, що рішення щодо імунізації дитини тепер буде ухвалювати власний лікар або педіатр, передає Корупція.Інфо

Тільки медик зможе вирішити, чи повинна дитина бути вакцинована або ж його імунізацію слід відкласти перед відвідуванням дитячого садка.

“Обов’язкові щеплення повинні бути зроблені або не здійснені там, де є для цього медичні показники”, – сказано на сайті італійського відомства.

 

Для того, щоб відмовитися від вакцинації, необхідні “певні задокументовані медичні умови і протипоказання, які повинні бути завірені терапевтом або педіатром”.

Крім того, в документі МОЗ сказано, що для тих, хто не вразливий до тієї чи тієї хвороби або вже перехворів нею, можливість не робити щеплення повинна бути також доведена документально.

Тим дітям, які не вакциновані, забороняється відвідувати дитячі садки, як державні, так і приватні, навіть якщо їхні батьки вже сплатили штраф за ухилення від вакцинації. Втім, заборона не поширюється на обов’язкову шкільну освіту.

Читайте також:  "Максимум +7": у Мережі батьки школярів жаліються, що діти мерзнуть у холодних класах

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.