facebook

У Франківську працівники ЦНАПу обслуговуватимуть людей з обмеженими можливостями вдома

Нещодавно в Івано-Франківську знову запрацював Центр надання адміністративних послуг.

І франківці почали масово оформляти заявки на біометричні паспорти.

Нагадаємо, що з шостого квітня поточного року ЦНАП тимчасово припинив свою роботу через те, що відбувалася офіційна перевірка системи Центрального офісу. Однак, як розповідає дирекція, ЦНАП знову приймає заявки на паспорти.

Також нагадаємо і про те, що містяни можуть записуватися в чергу за допомогою електронної системи в офісі. Але це повинно бути приблизно за два тижні до подачі заявки.

Наразі претендентів на виготовлення біометричних паспортів дуже багато. Всі номерки електронної черги роздаються відразу напротязі першої години робочого дня.

Клієнти, які хочуть подати заявку мусять приходити заздалегідь. Також додамо, що люди масово кинулися, щоб отримати свою “перепустку в Європу”, тому кожного дня під двері ЦНАПу приходять близько півсотні клієнтів, однак охочих є в два рази більше.

Взагалі початок безвізового режиму розпочався в самий розгар сезонних відпусток. Тому це стало причиною того, що в ЦНАПі зчинилися зайві черги.

Зауважимо, що при виготовленні біометричних паспортів тільки стягується адміністративний збір, а ще слід додати, що у ЦНАПі прийом громадян здійснюється без обідньої перерви.

Станом на сьогодні, 17 серпня стало відомо, що міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків підписав розпорядження про те, що відтепер будуть надаватися послуги “Мобільний адміністратор”.

Це означає, що працівники ЦНАПу в усі дні, крім суботи, неділі та державних вихідних надаватимуть послуги за місцевим проживанням заявників з обмеженими можливостями з дев’ятої години ранку і до п’ятої години дня.

Отже, у відповідності до розпорядження ЦНАП має розробити бланк попереднього звернення для отримання послуги “Мобільний адміністратор” та розглядати попередні заявки у триденний термін.

Читайте також:  Знайшовся 13-річний прикарпатець, який вчора втік зі школи і зник

Послуга запрацює вже 4 вересня. Ще за ЦНАПом для втілення цієї послуги затвердили службовий автомобіль з спеціальним орендуванням.


Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.