facebook

Таких статків ще світ не бачив… Виявили шалено багату династію прокурорів. Вони самі не можуть порахувати ці мільярди

Українські високопосадовці й далі влаштовують на “хлібні місця” родичів. Нещодавно виявили прокурорську династію – родину Голомша, передає Корупція.Інфо

Розслідування провела організація “Просуд”.

Андрій Голомша обіймав чимало впливових посад. З квітня 2017 року працює заступником прокурора Львівської області.

“Слідом за Андрієм Голомшею кар’єру в прокуратурі вирішила будувати його сестра – Мар’яна Миколаївна Голомша. Вона начальник відділу прокуратури Києва. Її чоловік – Артем Олександрович Олійник 2015 року працював у ГУ МВС у Київській області, тепер службовець у Міністерстві аграрної політики”, – зазначили активісти “Просуду”.



Батько Андрія та Мар’яни – Микола Голомша. З 1988-го до 2014 року працював прокурором. Розслідував гучні справи, зокрема про вбивство Георгія Гонгадзе та В’ячеслава Чорновола. Був люстрований, тепер політик. Під час прокурорської служби Миколи отримав підвищення його рідний брат – Ярослав Голомша. Останній став начальником головного управління МВС у Київській області. Проте майже одночасно лишився посади через закон “Про очищення влади”.

 

2014 року начальником ДАІ Львівської області став Степан Харабара. Він був водієм заступника Миколи Голомші.

Син Ярослава Голомші – Микола Голомша-молодший понад рік тому став першим заступником прокурора Тернопільської області.

Згідно з декларацією Андрія Голомші за 2015-2016 роки, прокурор заробив 484 тис. грн, його дружина -195 тис. грн. Подружжя мешкає в елітному будинку в селі Солонка поблизу Львова. Площа маєтку – 264 “квадрати”. Також користуються службовою квартирою у Львові.

Мати Мар’яни Голомші – Мирослава Йосипівна 2010 року придбала квартиру в столиці за адресою вул. Володимирська, 49А площею 268 “квадратів”. Вказала вартість нерухомості – 553 тис. грн. Сьогодні таке майно коштує 46 млн грн.

Микола Голомша-старший має в банку 5,2 млн грн.

Читайте також:  З яких країн українські заробітчани перераховують найбільше грошей

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.