facebook

“Ми рубаємо 2 гектари. Це – мало. У нас є ще запас”, – очільник обласного управління лісового та мисливського господарства

У п’ятницю, 18 серпня, відбулася прес-конференція очільника Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства Руслана Осташука.

Під час конференції Руслан Осташук роз’яснив, звідки деревину везуть ешелонами, які неодноразово помічали мешканці та гості Івано-Франківська, проходячи повз, повідомляє WestNews.

“Ми з листопаду 2015 не проекспортували ні одного метра кубічного смереки. Зараз ми взагалі не експортуємо нікуди. Востаннє ми відправили у 2016 році 3 тисячі метрів кубічних сосни. Ця деревина, яку помічають на залізничному вокзалі, експортується з Білорусії, зокрема, у Румунію, і вагони проходять через нашу область. Також з Чернігівської, Київської областей везуться уже дрова на нашу фірму у Надвірній. Хочеться донести, що не можна, бачачи вагони з лісом, фотографувати їх і казати, що вони з карпатським лісом, і тим більше – незаконно зрубаним. Так само не можна сфотографувати будь-який пень у лісі і сказати, що це незаконно”, – наголошує  Осташук.


Нагадаємо,  Карпатські ліси планують внести до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

За словами очільника, самовільні рубки дійсно можливі, але запевнив, що ці рубки не сягають таких обсягів, щоб на них заробляти гроші.

“Важко пояснити людині, яка живе з народження у Карпатах, що не можна рубати. Він вважає, що це його і йде, і рубає. Будемо боротися”, – каже Осташук.

Варто зауважити, що всього за півроку зрубали незаконно 738 метрів кубічних. Лісгоспи склали 265 протоколів про лісопорушення.

“Ще – нас звинувачують, що ми багато рубаємо. У нас на сьогодні на гектар є 4,4 метри кубічні деревини, ми рубаємо 2 гектари. Порівнюючи з іншими країнами, це – мало. Тобто у нас є ще запас”, – додав Осташук.

 

Читайте також:  На Івано-Франківщині вночі згорів триповерховий котедж, в якому жили 25 туристів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.