facebook

Ви вже знаєте, як можна “прогавити” свою субсидію? Нові правила доводять до істерики

Кабмін вніс зміни до правил надання житлових субсидій населенню.

Документ передбачає, що заявники на отримання субсидій повинні подавати декларації про свої доходи не за останній рік, а за півроку.

Також передбачили можливість призначення субсидії недієздатній особі за заявою опікуна, врегулювали питання виплати призначеної субсидії на придбання твердого палива і скрапленого газу у разі смерті особи, якій було призначено субсидію.

Споживачам, які заборгували за комунальні послуги суму в 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (нині це 340 грн), субсидію на наступний період не подовжуватимуть. Потрібно буде або сплатити борг, або домовитися з постачальником послуг про його реструктуризацію.

Крім того, змінили соціальні нормативи споживання газу для побутових потреб, за відсутності лічильників (це своєю чергою зменшить суми субсидій):



– за наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання було 4,4 куб. метра на одну особу на місяць, а стало – 3,3 кубометра;

– за наявності газової плити в разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача було 7,1 куб. метра на одну особу на місяць, стало – 5,4 кубометра;

– за наявності газової плити та газового водонагрівача було 14 куб. метрів на одну особу на місяць, стало – 10,5 кубометра.

Водночас врегулювали питання проведення розрахунку невикористаних сум субсидій об’єднаннями співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) та житлово-будівельними кооперативами.

Нагадаємо, нині триває процес підготовки до монетизації субсидії тим, хто опалює своє житло газом чи з допомогою електроенергії. Відповідні заяви на отримання компенсацій потрібно встигнути подати до 1 вересня.

Читайте також:  Обіцяний Насаликом футбольний клуб став ближче – підписано протокол із Федерацією футболу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.