facebook

Битва районів: “Кінороби” шукають сценарії для фільмів про Франківськ

Громадська організація “Кінороби” оголосила конкурс на написання сценаріїв про людей, місця чи події з районів Івано-Франківська та їх подальшу екранізацію під супроводом професійних менторів-документалістів.

Головне завдання проекту – дати безбар’єрний доступ до виробництва кіно всім бажаючим, повідомляє WestNews. Для цього необов’язково мати відповідний досвід чи дорогу техніку. Всі учасники пройдуть безкоштовний навчальний курс креативної документалістики від освітніх партнерів проекту – країнських фахівців в галузі документального кіно.

Крім того, впродовж всього процесу роботи над фільмами, на кожному етапі – від написання сценаріїв до монтажу – учасники отримуватимуть професійну менторську підтримку від українських режисерів документального кіно.

Результатом проекту стануть 5 короткометражних документальних фільмів, знятих учасниками проекту, про Івано-Франківськ та його мешканців.

Етапи проекту:

1. Прийом заявок (до 5 вересня 2017)
2. Відбір учасників(до 10 вересня 2017)
3. Навчання: основи виробництвадокументального кіно (2 дні в період 11-18 вересня 2017, точні дати узгоджуються)
4. Практична робота:розробка сценаріїв,зйомка та монтаж фільмів. Графік зйомки – вільний+ он-лайн консультації з менторами проекту(19 вересня – 19 листопада 2017)
5. Презентаціядокументальних фільмів,визначення переможця(кінець листопада 2017 року – точна дата узгоджується)
6. Ротація знятихкороткометражних документальних фільмів на регіональних телеканалах(27 листопада – 27 грудня 2017)



Читайте також:  В Івано-Франківську конкурс у патрульну поліцію досяг вже 30 людей на місце

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.