facebook

Що значить бути справжньою жінкою

Що значить бути справжньою жінкою? Це вміти нарoджувати дітей і фарбувати губи червоною помадою? Або це значить бути м’якою, ніжною, cпoкусливою і рoмaнтичною? Або може бути здатною смачно нагодувати коханого і створювати затишок в домі?

Чи не здається вам, що коли ви говорите «справжня жінка повинна …» то, це означає, що жінка, що не виконує це «повинна» просто не виправдовує ваші очікування?

Вона не перестає нею бути. Вона лише нагадує вам невиправдані, часом зовсім дивні, очікування.

Як на мене, «бути справжньою жінкою» це нести і реалізовувати свої власні уявлення  жіночої сутності. Напевно проблема в тому, що кожен з нас має своє особливе власне уявлення про те, що значить «бути справжньою жінкою» і приміряє його на оточуючих панянок, оцінюючи – «відповідає / не відповідає».

Дивлячись на будь-яку особистість, що стоїть перед вами, ви ж досить легко ідентифікуєте «хто це» – жінка або чоловік, собака, кішка або кінь. За якихось ознаках це відбувається, і, наприклад, це виявляється по вашим уявленням жінка, тоді доречна оцінка «справжня / несправжня»?

Вона вже справжня, вона вже є, вона вже є жінкою за визначенням, тому що, дивлячись на неї, ви це якимось чином визначили.

Тисячі людей впевнені в тому, що знають, якою повинна бути справжня жінка. Тисячі мам, бабусь, сестер, подруг зможуть розповісти вам про те, що значить бути жінкою. Мільйони чоловіків чекають і вимагають «будь справжньою жінкою»!

Множаться обмеження, очікування, вимоги та ілюзії. Розростаються стереотипи, шаблони, видумані картинки і, як гриби після дощу, тренінги з навчання жiночності.

Як можна навчити жiночності?


Напевно, так само як і зрілості, моральності. Цьому неможливо навчити, це росте всередині і зовні завдяки досвіду, взаємодії з іншими людьми.

Читайте також:  На очах у дітей та чоловіка потонула 40-річна жінка під час Водохрещенських купань (ВІДЕО+18)

Що змушує жінку сумніватися в своїй «справжності» і думати про те, що їй необхідний спеціальний курс «жіночих практик»?

Якщо прислухатися до того, що говорить, наприклад, мама, то «бути жінкою» це, наприклад, вміти легко маніпулювати чоловіком, смачно готувати, поступатися і виховувати дітей.

Якщо послухати бабусю, то «бути жінкою» – це бути скромною, чесною, почитати чоловіка (яким би він не був).

Якщо послухати чоловіка, то «бути жінкою» – це значить бути спoкyсливою, рoзкyтою, забезпечувати домашній «тил» і економити.

А послухати подругу, «бути справжньою жінкою» – це бути cтepвом, витрачати всі гроші на бiлизну і косметику. Це тільки наприклад.

Але ж є ще батько, у якого є уявлення про жінку, є дідусь чи тітка з дядьком. Є діти, які теж щось про це думають.

І це щастя, якщо всі ці твердження збігаються між собою і не встановлюють якісь рамки.

Тоді все просто.

Я маю чітке, більш-менш цілісне уявлення про те, якою має бути справжня жінка. І найімовірніше мені це уявлення близьке, комфортне, я в ньому, я живу так, як припускаю повинна жити справжня жінка.

Проблеми немає до тих пір, поки хтось неймовірно значимий для мене не повідомить про те, що його уявлення про справжню жінку інше. Або ці уявлення про жіночу сутність і спосіб життя приносить складності. Тоді будуть з’являтися сумніви, невпевненість і бажання знайти опору і істину в цьому питанні.

А так як я жінка, то автоматично мені необхідно бути «справжньою» і починається пошук, починаються сумніви, починаються трuвоги і складності в прийнятті себе.

У пошуку себе і відповіді на питання «як бути справжньою жінкою» немає поганих шляхів. Дослідження себе найчастіше допомагає жити з великим задоволенням, підвищувати якість життя.

Читайте також:  Чергова жінка подала позов на Трампа про домагання

Можливо тільки не варто зациклюватися на чітких і чужих умовах. Може варто подивитися на цю справжність трохи з іншого боку, наприклад «бути справжньою жінкою» це «бути людиною», «бути особистістю», «бути собою».

Бути жінкою це бути такою, якою вам хочеться, подобається, такою, якою ви є.

Робити манікюр, купувати бусики на останні гроші, носити сукні, смачно готувати і нарoджувати дітей. Або стригтися налисо, кататися на скейті, лагодити машини, читати вранці фізику, не вміти готувати і не хотіти дітей.

Чим більше ви будете прагнути «бути справжньою жінкою» по чужих переконаннях, тим менше ймовірність, що поруч з вами буде та людина, яка шукала саме вас, саме таку «справжню жінку».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.