facebook

Депутати Івано-Франківської обласної ради хочуть придбати крематорій

Сьогодні, 30 серпня, відбулося засідання постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин.

Серед питань порядку денного депутати розглянули і придбання нового крематорію для головного управління Держпродспоживслужби в області.

Роман Гурський, начальник управління, розповів, що до них в лабораторію останнім часом надходить багато патматеріалу, трупів тварин на дослідження, і потім з ними треба щось робити.

“Досліджуємо на сказ, на африканську чуму свиней. І весь цей тваринний матеріал ми потім зобов’язані спалювати. Наша регіональна лабораторія розміщена неподалік нещодавно зведених житлових будинків, тому запах і продукти згоряння шкодять людям, адже у нас цегельна піч з газовим пальником. Тепер є сучасні рішення – спеціальні утилізаційні печі, які не шкодять довкіллю, і яку ми хотіли б встановити, розваливши стару піч. Ми вибрали варіант за 200 тисяч гривень, втім кінцеву вартість визначить тендер. Кошти пропонуємо виділити з цільової програми”, – розповів Роман Гурський.

Депутати підтримали цей проект рішення. Тепер за нього голосувати обласна рада.

Читайте також:  Голова Івано-Франківської облради прикупив землі на 200 тисяч

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.