facebook

У Франківську урочисто відкрили оновлений гуманітарний корпус ПНУ

Сьогодні, 1 вересня, в Івано-Франківську відбулось урочисте відкриття оновленого гуманітарного корпусу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

На урочистості прийшли подивитись тисячі студентів та студенток ВНЗ. Дехто з них не приховував здивування: мовляв, будівлю не впізнати.

“Раніше приміщення виглядало не дуже добре, дехто зі студентів думав, що це якась закинута фабрика. Але зараз – це, як кажуть, дві великі різниці. Ми дуже раді, що корпус відремонтували та утеплили”, – сказала Ірина Сапіга, голова Студентського сенату ПНУ.

На ремонтні роботи, профінансовані в основному з державного бюджету України, витратили близько 12 мільйонів гривень. В приміщенні замінили сотні вікон, а також провели утеплення всього фасаду.

“Ми повинні всі, на прикладі цього корпусу, розпочати потужну програму енергозбереження університетів, домівок, всієї України. Це буде наш вклад в боротьбу, в подолання залежності від Росії, особливо у сфері палива та енергетики”, – розповів ректор університету Ігор Цепенда.




Читайте також:  У Франківську спіймали 21-річного водія з підробним посвідченням (ФОТО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.