facebook

У Берліні з низки питань досягти домовленості не вдалося – Клімкін

Зустріч глав МЗС “нормандської четвірки” в Берліні була важкою, сторонам не вдалося домовитися з усіх питань.

1608808




Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін. “Я оцінюю цю зустріч як дуже важку, це традиційно. Нам вдалося домовитися з низки питань, а з решти питань ми будемо продовжувати дискусію”, – сказав він “Интерфаксу”.

Говорячи про ймовірну дату нової зустрічі глав МЗС “нормандської четвірки”, Клімкін сказав: “Ми не домовлялися про конкретну дату, ми будемо як завжди домовлятися про це в робочому режимі по дипломатичних каналах”.

“Я вважаю, що такі зустрічі корисні, коли є привід і причини говорити на міністерському рівні”, – сказав міністр, відповідаючи на питання, чи вважає він, що така зустріч потрібна найближчим часом.

За його словами, учасники “нормандського формату” щодо України готові обговорювати введення миротворців в країну. “Я підняв цю тему. В принципі наші партнери готові говорити про різні опції”, – сказав Клімкін.

“Я чітко окреслив логіку такої місії. Це повинна бути місія підтримки мінських домовленостей. Я чітко окреслив ті сфери, де місія могла б і повинна бути корисна. І ми продовжимо дискусію”, – додав міністр.

Як раніше повідомлялося,ідея введення миротворців в Україну не отримала свого розвитку в ході минулих переговорів глав МЗС “нормандської четвірки”. Про це повідомив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров за підсумками зустрічі.

Читайте також:  На трасі Львів-Тернопіль бус з пасажирами, які їхали у Берлін, потрапив у жахливу аварію

Шукайте деталі в групі Facebook