facebook

Південна Корея протестує проти претензій Японії на острів Токто

Японія включила в шкільні підручники тезу про те, що острів є споконвічно її територією.
1608819




Парламент Південної Кореї висловив протест проти претензій Японії на острів Токто (японська назва Такесіма), прийнявши у вівторок, 14 квітня, спеціальну резолюцію із засудженням недавнього коригування японських шкільних підручників. Документ під заголовком “Резолюція із засудженням посягань уряду Абе на суверенітет Токто і спотворення історії” був схвалений 181 з 182 депутатів Національних зборів Республіки Корея при одному, який утримався при голосуванні.

Резолюція стала новою реакцією Південної Кореї після заяви МЗС цієї країни на включення до шкільних підручників Японії тез про те, що острів Такесіма є споконвічно японською територією.

“Рішуче засуджуємо провокаційні дії уряду Японії, який зазіхав на суверенітет Республіки Корея і спотворює історію”, – йдеться в резолюції південнокорейського парламенту.

Південнокорейські законодавці висловили також “серйозну стурбованість, виходячи з того, що проблема спотворень і фальсифікацій в підручниках заохочує конфронтацію і конфлікт не тільки нинішнього, а й майбутніх поколінь двох країн – Кореї і Японії”.

Італійці збудують розкішний готель на острові смертників

Реакція південнокорейського парламенту збіглася з проведенням в Сеулі вперше за останні п’ять років переговорів представників дипломатичних і військових відомств Японії та Південної Кореї. Нинішнє посилення протиріч між Токіо і Сеулом також відбулося на тлі спроб США реанімувати “троїстий союз” з Японією і Південною Кореєю для протистояння впливу Китаю та Росії в азіатсько-тихоокеанському регіоні.
За матеріалами: РИА Новости

Читайте також:  В одному із гаражних кооперативів Франківська знайшли труп

Шукайте деталі в групі Facebook