facebook

На цей диван не сідай, бо твої батьки за нього не платили: в Ужгороді першокласницю із Донецька вигнали зі школи (відео)

В Ужгороді розгорівся скандал навколо сім’ї переселенців з Донецька, які хотіли віддати свою дочку в школу, де, як виявилося, вчаться діти місцевої “еліти”. Про це повідомляє видання “Архів журналіста”, передає “Обозреватель”.


Переїхала в Ужгород сім’я ще в 2014 році, дочку відвели в державний садок, який виявився навчально-виховним комплексом “Престиж”, де є і школа, в якій навчаються діти місцевої “еліти” – суддів, прокурорів і т.д.

Повідомляється, що в садку проявів дискримінації не спостерігалося – ні через російську мову, ні через донецьку прописку.

Гнобити переселенців почали в школі від “Престижу”. “У школі батькам оголосили, що потрібно здати 2 500 на ремонт і меблі – всього 97 000 гривен з одного класу. Це тільки на ремонт, а на зошити і все інше ще по 400 гривень. Переселенці відмовилися, пославшись на закон – ремонт і меблі забезпечує держава, ніяких обов’язкових не обумовлених в законі платежів бути не може”, – наголошується у матеріалі видання.

Під час батьківських зборів батька дівчинки стали лаяти за “псячу мову” і вимагали припинити “пити кpoв” місцевих.

“Члени батьківського комітету вимагали, щоб переселенці пояснили дитині – по цьому килиму в класі не ходи, на цей диван не сідай, адже твої тато і мама за них не проплатили. Наполегливо змушували переводитися в іншу школу”, – повідомляє видання.

Вчителька ж 1-Б класу Любов Пильник заявила, що відмова платити гроші “це неправильно”. Коли батьки дівчинки запропонували звернутися до мера за допомогою, батьки інших дітей збунтувалися, заявивши, що їм не потрібні проблеми. А якщо немає грошей на школу, порадили перевестися в заклад простіший.

Переселенці написали заяву в поліцію і чекають реакції правоохоронців.

Читайте також:  Двоє відомих українських письменників потрапили в ДТП (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.